Поділитись:

На Київщині судитимуть колаборантів, які розстріляли двох мирних жителів

П'ятниця, 29 квітня 2022, 14:23
На Київщині судитимуть колаборантів, які розстріляли двох мирних жителів

Фото ілюстративне

Двоє мешканців Київської області під час окупації російською армією села Залісся Броварського району Київської області у березні здійснювали розвідку та патрулювання для армії рф, а також розстріляли двох мирних мешканців села Велика Димерка.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури двом мешканцям Київщини повідомлено про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану, умисному вбивстві й незаконному поводженні зі зброєю та бойовими припасами (ч. 2 ст. 111, п.1, 12 ч. 2 ст. 115, ст. 263 КК України).

За даними слідства, у період тимчасової окупації села Залісся Броварського району Київської області підозрювані співпрацювали з військовослужбовцями збройних сил рф.

Отримавши від окупантів військову екіпіровку, амуніцію і зброю з боєкомплектом, вони здійснювали розвідку та патрулювання на території Броварського району. Озброєні зрадники перевіряли документи у місцевих мешканців.

11 березня на виконання злочинних наказів військовослужбовців зс рф з метою залякування населення відкрили вогонь з автоматичної зброї по двох мирних мешканцях селища Велика Димерка. Від отриманих численних поранень потерпілі померли на місці.

Досудове розслідування здійснює Броварське райуправління поліції.

Нагадаємо, що росія перенесе бойові дії на свою територію. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив радний глави ОП Михайло Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів