Поділитись:

Крастимуть з України зерно та овочі: в рф офіційно затвердили мародерство

Четвер, 28 квітня 2022, 06:18
Крастимуть з України зерно та овочі: в рф офіційно затвердили мародерство

У російському красноярському краї вирішили поповнити власний фонд сільськогосподарської продукції шляхом незаконних поставок з окупованих територій України.

Про це повідомляє Українська правда. 

"Депутати на засіданні майже одноголосно підтримали рішення щодо ввезення зерна з Херсонської області, яке частково взяли під контроль ЗС РФ. Оскільки в краї функціонує лише одне підприємство з виробництва огірків, а нестача інших овочів та зернових культур внаслідок запровадження іноземних санкцій відчувається гостро не лише у красноярському краї, а й на федеральному рівні повсюдно, експропріація надлишків минулорічного та нинішнього врожаю фермерів Херсонського регіону стане одним з інструментів надання допомоги малим формам господарювання, споживчим кооперативам", – йдеться у рішенні зборів красноярського краю. 

Представник країни-окупанта голова російського комітету владислав зирянов заявив, що "такий досвід" зможуть "успішно" впровадити надалі "колеги" з інших регіонів росії.

"Попри те, що логістика передбачає морські та наземні перевезення великої протяжності, такий підхід буде "економічно обґрунтованим", враховуючи відхід з російського ринку багатьох постачальників насіння, добрив, а також значні витрати на тепло та електрику для вирощування власних овочів та фруктів. Після досягнення всіх цілей військової операції рф в Україні, збільшити обсяги постачання для внутрішнього російського споживача можна буде також шляхом переміщення продовольства з інших південних регіонів, взятих під контроль", – зазначив він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів