Поділитись:

В українських автосалонах стартували сезонні розпродажі

Середа, 23 листопада 2016, 18:25

Листопад і грудень традиційно вважаються в українських автосалонах "розпродажними" місяцями.

Пор це пише UBR.

По-перше, компанії намагаються максимально розвантажити склади, по-друге машини, які ставлять на облік наприкінці року, менш цінні для покупців – адже в техпаспорт буде вказаний рік, що закінчується, що автоматично "старить" авто. Це означає, що ринкова ціна такої моделі при подальшому перепродажу буде меншою.

Економія - до 5-6 тисяч доларів

Українці, які бажають заощадити, навмисне очікують на передноворічні акції. В середньому, попит на легкові авто в листопаді-грудні зростає на 20%, у порівнянні із середньорічним.

"Попит на акційні автомобілі виріс значно, оскільки в технічному плані моделі 2015-2016 років випуску не відрізняються і є новим, а гарантія настає з першого дня придбання", – розповів начальник відділу маркетингу корпорації "УкрАВТО" Сергій Мостовий.

Автомобілі минулого року випуску зараз рідкість, їх уже майже всі розпродали – дилери реалізують модельний ряд 2016- го, щоб на початку наступного року завезти вже нові авто. Знижки досягаються завдяки зменшенню маржі дилерів, які намагаються розпродати складські запаси.

"Забезпечити привабливу ціну нам вдається завдяки спеціальному курсу гривня / долар, який значно нижчий від готівкового валютного курсу. У результаті економія становить до 7,2 грн на кожному доларі, а економія для людей може досягати 28% в порівнянні з ціною, розрахованою за стандартним комерційним курсом", – розповів директор "Пежо Сітроен Україна" Віктор Кордільовський.

Це означає, що знижки в автосалонах коливаються від 1 тисячі доларів до 5-6 тисяч доларів. Ще й можуть подарувати комплект зимової ґуми, запропонувати вигідну КАСКО або розіграти грошовий приз між покупцями.

Розвантажують склади

Конкретних термінів розпродажів немає. Все залежить від розміру складів, активності покупців, конкурентного середовища і завдань конкретного бренду.

Як правило, акції салони запускають наприкінці листопада – в грудні і продовжують в січні – лютому. Але в новому році йдеться вже про розпродаж автомобілів попереднього сезону. При цьому автомобілі січневого виробництва з'являються на ринку не раніше лютого.

"Але полювання на низькі ціни не завжди спрацьовує, тому що в кінці року може вирости курс євро або долара, а може не залишитися ходових комплектацій або кольору", – зауважив директор офіційного дилерського центру FORD "ВіДі-Край Моторз" Віталій Дорофєєв.

Кількість автомобілів обмежена.

"У грудні поставки авто припиняються. А ціни на нові партії будуть залежати від курсу долара і цінової політики конкурентів", – зауважив старший менеджер відділу продажів "Атлант-М ЮГ" Євген Пишний.

Разом з тим, незважаючи на те, що українці стали купувати більше автомобілів, до показників 2013 року ще далеко. До кризи і військових дій на сході країни в Україні продавалося більше 200 тисяч автомобілів на рік. У минулому ж році українці купили 46 тисяч автомобілів, а в цьому прогнозують зростання продажів до 58 тисяч авто.

На думку генерального директора Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олега Назаренка, в наступному році продажі автомобілів можуть зрости на 35% за рахунок відкладеного попиту. Багато що залежить від законодавчих ініціатив нашого уряду. За несприятливих умов, автоімпортери можуть згорнути свою діяльність, як це вже зробили ряд компаній, таких як "Хонда Україна", BYD і ін.

Надрукувати
мітки:
коментарів