Поділитись:

На заводі "Мотор" прокоментували інформацію про махінації

Середа, 23 листопада 2016, 12:10
На заводі

Заступник директора авіаремонтного заводу "Мотор" Володимир Заєць запевнив, що ніяких порушень під час ремонту літаків не було.

Про це він сказав в коментарі Діловому виданню Волині "Конкурент".

Нагадаємо: видання "Наші гроші" писало про те, що податківці підозрюють луцький завод у розкраданні державних грошей. Як повідомляється, слідство встановило, що в 2014-2015 роках завод закупив запчастин та комплектуючих у ТОВ "Фенікс-АБ" на суму 95,24 млн грн. Але майже половина з цієї суми – 42,66 млн грн – насправді мала вигляд безтоварних операцій.

Також слідчі встановили, що луцький завод замовляв запчастини для ремонту моторів у ТОВ "Зеніток Україна", ТОВ "Авіа-Комплект", ТОВ "Промелектроніка", ТОВ "Компанія "Промтехмаркет", ТОВ "Технопідшипник". Ці фірми вказали, що купили необхідне обладнання у ТОВ "Фідея груп" та ТОВ "Вальтері". Але документи, які надали фірми, не підтверджують походження продукції, в них відсутній ланцюжок придбання та реалізації товару. Крім того, за місцем реєстрації фірм податківцям їх знайти не вдалося, контрагенти не вели жодних господарських операцій, крім торгівлі з "ЛРЗ "Мотор".

Податківці звернулися до суду з клопотаннями про доступ до документів низки фігурантів справи, і суд прохання задовольнив.

Натомість Володимир Заєць запевняє, що ця інформація неправдива.

"Можемо надати акт державної аудиторської служби, зокрема й у цьому питанні, з господарських відносин з "Феніксом", в якому чітко зазначено, що у всіх питаннях проводилася позапланова виїзна перевірка якраз за дорученням старшого слідчого Головного управління фінансових розслідувань. І чітко вказано, що втрат за результатами проведеної ревізії не встановлено, порушень питань не установлено. Підтверджена законність всіх операцій, що все оприбутковано і використовується у виробничій діяльності. Ніяких порушень немає. Це неправдива інформація, яка буде оскаржена", – зазначив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів