Як краще вивчати англійську мову з носієм мови

Середа, 27 квітня 2022, 13:41

То як же вивчити англійську з носієм мови? Відповідь досить проста: так само, як і вивчили рідну мову. З першого уроку почати активно практикуватися: спочатку вивчити нові слова та їх правильну вимову шляхом багаторазового повторення, а потім складати цілі пропозиції. Іншими словами, до 80% уроку ви говорите англійською. Без заучування, тільки живе спілкування та розуміння правил. Так ви позбавитеся словесних бар'єрів.

Ніхто краще за носія мови не познайомить з усіма «підводними каменями» граматики, щоб ви могли правильно висловлювати свої думки в розмовній мові та на листі, навіть якщо ви здатні освоїти мову самостійно, не ігноруйте можливість удосконалювати якість освіти на індивідуальних заняттях, у групі, або на курсах англійської мови English Prime у Києві.

Переваги та недоліки вивчення англійської з носієм

Ви взялися вивчати англійську мову, і відразу виникає питання, з яким викладачем почати займатися? І чому англійську мову треба вивчати з носієм мови? Вивчення англійської мови з носієм з нуля в перші місяці буде більш напруженим, оскільки вимагатиме великої зосередженості та старанності. При цьому уроки з носієм дають великий потік інформації, занурюють учнів у мовне середовище. Згодом мовні труднощі минають, і учні легко сприймають мову носія; надалі їм набагато простіше адаптуватися у спілкуванні з іноземцями і засвоювати новий матеріал. Заняття з російськомовним репетитором не створюють ґрунт для подібних труднощів на самому початку навчання, адже кожен вираз пояснюється російською мовою, але в цьому полягає основна нестача занять із російськомовним викладачем. У майбутньому, при спілкуванні з англомовними людьми чи інших стресових ситуаціях такі учні часто губляться.

Кому підійдуть уроки з носієм мови

Визначте рівень знання мови на даний момент і мотив. Чи готові отримувати знання від носія? Тоді дайте відповідь собі чітко на пару запитань:

  • З якою метою я вивчаю англійську (подорожі, саморозвиток, робота…)?
  • Який у мене рівень знання мови зараз?
  • Чого я хочу досягти і з якою старанністю я готовий займатися?
  • Чи я зрозумію правила, якщо пояснення буде в основному іноземною мовою?

Спробуйте пробне заняття з нейтивом практично. Якщо ви ще сумніваєтеся, відвідайте кілька занять зі спікером. Вже на першому занятті ви познайомитеся з методикою викладання і точно дізнаєтесь багато нового, найімовірніше, не встигнете помітити, як швидко пролетів урок.

Як відбуваються заняття з носіями мови

Ви не тільки ведете діалог з репетитором, але й виконуєте різні креативні завдання, удосконалюєте знання граматики, а також читання та сприйняття на слух, збагачуєте свій словниковий запас. Викладач перевіряє ваші відповіді у реальному часі та одразу виправляє проблемні місця, пояснює незрозуміле та наводить приклади правильного вживання. Додаткові матеріали до уроків розроблені за сучасними техніками і включають відеофрагменти, аудіо і пізнавальні статті.

Як вибрати курси з носіями мови

Вивчення англійської мови як ніколи є актуальним у сучасному світі. Тому на ринку послуг представлено безліч курсів та шкіл, і у кожного є свої особливості, плюси та мінуси. Перед тим, як починати навчання в тій чи іншій школі, визначтеся, яка форма навчання підходить вам: онлайн або офлайн?

Другим не менш важливим кроком буде вивчення компетенцій викладача: наявність сертифіката про те, що він пройшов необхідне навчання, і тепер може знаходити підхід до кожного студента та передавати свої знання.

Як максимізувати користь від занять

Є 5 основних факторів, які дозволять вам подвоїти якість навчання з носіями мови і отримати максимальну користь від нього:

  • Правильний педагог (про це згадувалося раніше).
  • 80% часу від уроку на практику (завдання, аудіювання); 20% на теорію (вивчення правил)
  • Частота занять та повторення пройденого
  • Мотивація та бажання
  • Не соромтеся говорити викладачеві про те, чого не розумієте