Поділитись:

На Волині арештували бронежилети та каски, якими «приторговував» посадовець (фото, відео)

Середа, 27 квітня 2022, 13:30
На Волині арештували бронежилети та каски, якими «приторговував» посадовець (фото, відео)

На Волині суд наклав арешт на бронежилети, каски, готівкові кошти у різній валюті на суму майже 800 тисяч гривень та автомобіль, визнані речовими доказами у кримінальному провадженні про можливе незаконне використання посадовцем гуманітарної допомоги.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

Нагадаємо, співробітники СБУ заблокували незаконний збут партії бронежилетів, касок та інших товарів, ввезених на митну територію України як гуманітарна допомога. Загальна вартість продукції становила 18 тисяч доларів. Оперативники встановили, що незаконну схему організував військовослужбовець добровольчого формування, який також обіймає посаду керівника одного з відділів Підгайцівської сільської ради.

За клопотанням прокурорів Ковельської окружної прокуратури Волинської області суд наклав арешт на бронежилети, каски, готівкові кошти у різній валюті на суму майже 800 тисяч гривень та автомобіль, визнані речовими доказами у кримінальному провадженні про можливе незаконне використання посадовцем Підгайцівської територіальної громади Луцького району гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Триває досудове розслідування. Встановлюються особи усіх причетних до злочинних схем. 

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 201-2 КК України за незаконне використання з метою отримання прибутку під час воєнного стану гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

На Волині арештували бронежилети та каски, якими «приторговував» посадовець (фото, відео)На Волині арештували бронежилети та каски, якими «приторговував» посадовець (фото, відео)На Волині арештували бронежилети та каски, якими «приторговував» посадовець (фото, відео)На Волині арештували бронежилети та каски, якими «приторговував» посадовець (фото, відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024