Поділитись:

Чи може Одеса стати новим Маріуполем: пояснення військового експерта

Середа, 27 квітня 2022, 09:33
Чи може Одеса стати новим Маріуполем: пояснення військового експерта

На сьогодні для Одеси немає реальної загрози потрапити в оточення, як Маріуполь.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, пишуть Українські Національні Новини. 

Так, журналісти поцікавилися, чи перебуває Одеса під загрозою після нещодавніх ракетних ударів у житловому районі міста та обстрілів області. Також Президент України Володимир Зеленський раніше заявив, що в Одесі може статися така сама трагедія, яка відбулась у Маріуполі, який нищать окупанти.

"Для того, щоб сталась така ситуація (як у Маріуполі – ред.), російським військам треба туди прорватись через Миколаїв. І вони повинні форсувати Південний Буг – тоді є шанс дійти до Одеси. А якщо дійде сухопутне угрупування, тоді буде можливість висадити морський десант. Хоча на сьогодні, враховуючи те, що ми майже половину засобів висадки десанту вивели з ладу атакою у Бердянську, висадка десанту дуже ускладнена", – відповів фахівець.

"Тому для Одеси навпаки, я вважаю, на сьогодні немає такої реальної загрози, щоб завтра вона потрапила в оточення, як Маріуполь", – додав Жданов.

Коментуючи слова президента, він зауважив, що теоретично все можливо.

"Задум, який був у російських військ, – дійти до Одеси з Півночі суходолом. Потім до них приєднується група військ з Придністров'я, підсилює їх, а з моря висаджується десант. З двох сторін брати Одесу в облогу – це було б реально. Але ж на сьогодні ні суходіл, ні море не може бути застосовано росією в якості платформи для наступу на Одесу", – пояснив співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів