Поділитись:

Винищувачі, які прилетіли до Луцька, стрілятимуть з авіаційних гармат

Середа, 23 листопада 2016, 08:58

З аеродрому в м. Івано-Франківськ на луцький військовий аеродром прибули вісім легких фронтових винищувачів МиГ-29 зі складу 114-ї (аеродром "Івано-Франківськ"), 40-ї (аеродром "Васильків" у Київській області) та 204-ї (виведена з аеродрому "Бельбек" в Криму на аеродром "Кульбакіно (Миколаїв") бригад тактичної авіації, з яких чотири бойові одномісні машини і чотири навчально-бойові двомісні машини модифікації "УБ" (так звані спарки).

Військово-транспортний літак Ан-26 зі складу 456-ї бригади транспортної авіації (аеродром "Гавришівка" (Вінниця) довіз на луцький військовий аеродром решту необхідного для польотів обладнання і технічного складу, – повідомляє Організація волинських авіалюбителів.

Зараз на базі 114-ї бригади тактичної авіації (аеродром Івано-Франківськ) триває льотно-методичний збір льотчиків винищувальної авіації зі всієї України, а саме з трьох бригад, на озброєнні яких стоять легкі фронтові винищувачі МиГ-29 - 114-ї, 40-ї та 204-ї.

22 листопада розпочався черговий етап цього льотно-методичного збору, який проходитиме на луцькому військовому аеродромі. За попередніми даними ОВАЛу, авіація пробуде в Луцьку тиждень. За цей час на авіаційному полігоні Повурськ в Ковельському районі екіпажі винищувачів відпрацюють перехоплення повітряних цілей та умовні пуски ракет класу "повітря-повітря" у них, а також відпрацюють практичні бомбометання, пуски некерованих авіаційних ракет і стрільби з авіаційних гармат у наземні цілі. Усі борти, які сьогодні прибули на луцький військовий аеродром, несли на зовнішніх крилевих підвісках блоки некерованих авіаційних ракет.

Також екіпажі винищувачів вчитимуться працювати з незнайомого аеродрому і вивчатимуть новий для себе район польотів. Як інформує організація, нещодавно під час чергових планових навчань російські стратегічні бомбардувальники та ракетоносці зі згоди керівництва Білорусі пройшли в повітряному просторі Білорусі вздовж українсько-білоруського кордону, де відпрацювали умовні пуски крилатих ракет у стратегічні об'єкти на території Волині, Рівненщини та Львівщини. Тому вивчення Волинського регіону для льотчиків винищувальної авіації є вкрай необхідним.

За попередньою інформацією ОВАЛу, льотні зміни плануються на четвер і п'ятницю 24-го і 25-го листопада відповідно. А завтра відбуватиметься постановка задачі на польоти, екіпажі винищувачів займатимуться наземною підготовкою до польотів, вивченням польотних карт району, а наземний технічний склад готуватиме літаки та авіаційне озброєння до польотів. Але можливості вильотів завтра ми не виключаємо.

Під час польотів також можливе відпрацювання екіпажами винищувачів складного та вищого пілотажу над нашою точкою (над луцьким військовим аеродромом).

Надрукувати
мітки:
коментарів