Поділитись:

Ілон Маск купує Twitter за 44 мільярди доларів

Понеділок, 25 квітня 2022, 23:48

Найзаможніша людина світу, мільярдер Ілон Маск купує соціальну мережу Twitter за 44 млрд доларів після тижнів перемовин.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Економічна правда.

У понеділок Twitter Inc. прийняла пропозицію Маска придбати компанію. Зазначається, що сторони опрацьовували угоду всю ніч після зустрічі у неділю.

Проведення цієї угоди стане найбільшим придбанням в історії технологій і, ймовірно, матиме суттєві наслідки протягом наступних років для мільярдів людей, які використовують соціальні мережі.

Заснований 16 років тому, Twitter з 2013 року торгується на біржі. Дев'ять років потому компанія повертається у приватні руки.

Інвестори отримають 54,2 долара за кожну акцію Twitter, якою вони володіють. Така ціна – на 38% вище, ніж на закриття торгів 1 квітня, напередодні заяви Маска про придбання найбільшої частки компанії у понад 9%.

Угода була одноголосно схвалена правлінням компанії, і, як очікується, буде завершена цьогоріч. Для фінансування угоди Маск залучив 25,5 млрд дол. боргового та акціонерного фінансування та надасть близько 21 млрд доларів власного капіталу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів