Поділитись:

У Франції – серія протестів через перемогу Макрона: є загиблі (відео)

Понеділок, 25 квітня 2022, 08:52

У неділю, 24 квітня, кілька сотень демонстрантів протестували проти переобрання Еммануеля Макрона в деяких містах Франції. Мітинги відзначилися інцидентами в Ренні, а також у Парижі.

Про це повідомляє ZN.UA. 

У центрі Ренна зібралися лише декілька сотень протестувальників, попри значне розміщення поліцейських по периметру. У руках тримали банери із написами «Те, що ми не отримаємо з виборчих урн, ми отримаємо це з вулиць», а потім пішли процесією під вигуки «Макрон також воює з нами та з його поліцією» або «Падіння держави, ментів та фашистів».

За словами префектури, яка заборонила демонстрацію, протестувальники підпалили кілька сміттєвих баків, змусивши пожежників тричі втрутитися. Поліція застосувала сльозогінний газ.

У центрі Парижа від 250 до 300 демонстрантів протестували під вигуки «Макрона геть», іноді стикаючись із поліцією. Вони скандували «Марін Ле Пен – це огидно» та «Ману Макрон – це огидно» на площі Республіки в оточенні великої кількості поліції.

Також відомо, що на тлі заворушень в столиці Франції після завершення другого туру президентських виборів загинули двоє людей. Причиною стала відмова підкоритися поліцейським, яких масово задіяли до підтримання правопорядку на вулицях столиці. Автомобіль з майбутніми жертвами інциденту стояв у центрі міста припаркованим у неправильному напрямку.

«Уздовж площі Верт-Галант на Пон-Неф у неправильному напрямку був припаркований автомобіль, поліція під’їхала, щоб проконтролювати присутніх у транспортному засобі, наставивши на нього автоматичну зброю. Водій на повній швидкості помчав у бік правоохоронців. Поліцейські негайно почали стріляти», – розповів свідок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
22 березня 2024
16 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
16 лютого 2024
03 січня 2024
24 грудня 2023
21 грудня 2023
06 грудня 2023