У Єгипті знайшли монети з Клеопатрою і ритуальну кімнату (фото)

Понеділок, 25 квітня 2022, 04:26

У процесі нещодавніх розкопок на ділянці на захід від Олександрії – портовому єгипетському місті на узбережжі Середземного моря, команда єгиптологів розкопала величезний комплекс римської епохи, враховуючи свідчення стародавньої гончарної майстерні із залишками округлих посудин, монет, статуеток і навіть ритуальної кімнати.

Про це пише Express, повідомляє Фокус.

Це місце належить до римського періоду історії Єгипту, який почався приблизно в 30 році до н. е., але є також свідчення, які вказують на його використання в пізніший візантійський період.

Також на цій ділянці було знайдено два поховання, зокрема вагітної жінки, які, як вважають, належать до пізнього Середньовіччя.

 

Крім того, команда натрапила на групу з 13 кімнат, збудованих із вапняку, зокрема кімнату для богослужінь. За оцінками дослідників, вони були побудовані під час правління Птолемеїв. Усередині кімнат було знайдено кілька химерних кісток тварин, що належать свиням, вівцям, козам і рибам, а також глиняні ємності з рештками тварин, які, як вважають, використовувалися як сховища.

На підлозі була велика кількість монет із зображеннями Олександра Македонського, грецького бога Зевса й останньої єгипетської цариці Клеопатри – однієї з найвідоміших фараонів. Археологи ретельно шукали свідчення неподалік центру Олександрії, де вона народилася і правила. Проте її гробницю так і не було знайдено за 2 000 років після її смерті. Багато хто вважає, що її рештки були знищені потужним землетрусом, який обрушився на узбережжя Греції у 365 році н. е.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: