Поділитись:

Зеленський поговорив з Ердоганом перед зустріччю з путіним

Неділя, 24 квітня 2022, 15:57
Зеленський поговорив з Ердоганом перед зустріччю з путіним

Президент України Володимир Зеленський та президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган обговорили телефоном можливі гарантії безпеки України, продовження переговорів із росією та евакуацію з Маріуполя поранених бійців і мирних жителів.

Про це повідомляє Українська правда.

Президент Туреччини провів телефонну розмову із українським колегою. Ердоган заявив, що Анкара готова надати необхідну підтримку переговорному процесу. Турецький лідер також заявив про необхідність забезпечити евакуацію поранених та мирних жителів із Маріуполя.

Зеленський повідомив, що йшлося і про обмін заблокованих військових.

«Провів важливу телефонну розмову з президентом Ердоганом. Напередодні його перемовин із путіним наголосив на необхідності негайної евакуації цивільних з Маріуполя, зокрема з «Азовсталі», негайного обміну заблокованих військових. Обговорили перебіг переговорного процесу, узгодження з Туреччиною та іншими країнами гарантій безпеки для України. Порушили питання, пов'язані з обороноздатністю України, а також із глобальною харчовою безпекою, яка опинилася під загрозою через блокування судноплавства в Чорному морі», – зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що в МЗС висловили розчарування позицією глави МЗС Австрії Александра Шалленберга, який вважає, що вважає, що Україні не варто пропонувати членство в Євросоюзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів