Поділитись:

Воєнно-пасхальні листівки: Генштаб ЗСУ нагадав про вічного ворога (фото)

Неділя, 24 квітня 2022, 15:24

Генеральний штаб Збройних Сил України оприлюднив колекцію пасхальних листівок часів попередніх війн росії проти України. На них можна зустріти актуальні й сьогодні гасла.

Листівки оприлюднили на офіційній сторінці ГШ ЗСУ у Фейсбуці.

«Колекція історичних Великодніх листівок Збройних Сил України за минуле сторіччя: УНР, УГА, УПА, ЗСУ. Здебільшого, листівки-поштівки були написані невідомими художниками і поширювалися нелегально з метою перемоги над споконвічним підступним російським ворогом, терористом, агресором, окупантом. Але деякі листівки мають своїх авторів. Наприклад «Великодня поштівка» (серія 10 штук), випущена в таборах Ді-.Пі. (з англ. Displaced Persons, скорочено: D.P.), авторства відомого українського митця Едварда Козака, який більшу частину свого життя жив і творив далеко від рідного краю», – йдеться у дописі.

Також є, наприклад,листівка «Козак і дівчина» (Великодні мотиви). Ця листівка роботи сотника Армії УНР Миколи Битинського. Зображена дівчина у національному строї та поручик 1-го Кінного полку Чорних Запорожців.

«Завдання нашого покоління в тому, щоб у 22 столітті, наші нащадки, аналізуючи 21 століття крізь призму візуального мистецтва, змогли побачити тут перемогу України над російським ворогом, закарбовану у тисячах різножанрових робіт та десятиліття успішного Євроатлантичного буття українського народу», – написали в ГШ.

 

Нагадаємо, що із Попасної на Луганщині в неділю евакуювали 16 мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів