Поділитись:

Відомі лучани вітають з Великоднем

Неділя, 24 квітня 2022, 11:05
Відомі лучани вітають з Великоднем

Цього року православна Україна, демонструючи свою незламність перед темними силами зі Сходу, відзначає одне із найбільших християнських свят – Великдень. У святкову неділю, 24 квітня, відомі лучани вітають із цим особливим днем, який вже 2 тисячі років символізує, в першу чергу, надію. Надія на перемогу над темними силами – це те, чого зараз потребує кожен українець, і світлий Великдень підживлює цю надію та віру у перемогу і настанні миру. 

Начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко зазначив, що Христове Воскресіння – величне свято, яке єднає усіх християн у твердій вірі, що життя сильніше над смертю, а світло завжди перемагає темряву.

«Нехай цей день ще більше утвердить віру в перемогу українського народу над ворогом. Адже навіть у найтяжчі періоди своєї історії нам завжди вдавалося зберегти незламність духу, традиції предків та Христову віру. Цьогоріч Христове Воскресіння українці змушені зустрічати під звуки сирен, зі зброєю в руках, у підвалах та бомбосховищах або ж поза межами рідних домівок. Тож щирі вітання з Великоднем та слова особливої вдячності адресую нашим Захисникам, завдяки яким сьогодні тут, на Волині, ми маємо можливість зустріти це величне свято у відносній безпеці», – написав Юрій Погуляйко.

Очільник області побажав усім міцної віри, незгасної надії, миру, любові та Божої благодаті.

«Нехай великодній дзвін сповістить кожну волинську родину, кожного українця та увесь світ про світле Христове Воскресіння і ознаменує прийдешню перемогу України. З Великоднем, зі світлим Христовим Воскресінням! Слава Україні! Героям Слава!», – додав Юрій Погуляйко.

Юрій ПогуляйкоЮрій Погуляйко
 

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад зазначив, що усі ми зустрічаємо найвеличніше християнське свято, яке мало б бути радісним для усього нашого народу. Але при цьому усвідомлюємо важку правду про те, що не кожному з нас сьогодні вдалося зустріти Великдень.

«Так багато невинних доль знищив окупант, що й у світле свято відчуваються жаль, смуток і скорбота за усіма постраждалими від злодіянь східного ворога. Але це якраз і свідчить про те, що любов і співчуття до ближнього живуть у серцях людей. Що кожному з нас болить душа за Україну. Що віра і любов наповнюють українців і допомагають протистояти найстрашнішому злу. А отже, сам Господь сьогодні допомагає і підтримує нас. Своїм воскресінням і цим сонячним теплим днем він показує любов до людей, які живуть із вірою і добром. З нами Бог, який страждав, але переміг смерть. Тож вірмо у Господа, вірмо в перемогу України над злом, вірмо в ЗСУ. Слава Україні», – написав Григорій Недопад.

Григорій НедопадГригорій Недопад
 

Міський голова Луцька Ігор Поліщук записав вітальне відеозвернення.

«У ці святкові дні, коли в наших серцях так багато віри і надії, ми прагнемо лише одного – перемоги у жахливій війні з російським агресором. Сьогодні Великдень об'єднав нас у спільній молитві за мир в Україні. Мир – це саме те, чого так потребує кожна людина у теперішній надскладний період. Нехай у ці святкові дні і повсякчас Господь буде з нами», – зазначив Ігор Поліщук.

Міський голова побажав лучанам, щоб Ісус Христос воскрес в душі кожного, адже Воскресіння Христове – це безперечний прояв любові Бога до нас – людей.

«Сьогодні перед Україною та перед усіма нами стоїть чимало випробувань. Та я переконаний, що лише з твердою і непохитною вірою, лише з Божою допомогою ми зможемо здолати усі виклики. Вірю, що наш народ здобуде перемогу, а в Україні запанує мир і спокій. Зичу усім нам міцного здоров'я та духовного піднесення. Світлого Вам та Благословенного Великодня», – додав Ігор Поліщук.

Голова фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді та директор ІА «Конкурент» Тарас Шкітер побажав перемоги добра над злом.

«Христос Воскрес! Друзі, лучани, волиняни та всі православні християни українці, вітаю вас з Воскресінням Господнім! Нехай це світле свято принесе у кожну домівку дух перемоги добра на злом, міцне здоров’я, мир та любов. У ці важкі часи, даруйте один одному увагу і підтримку, любов та шану, і тоді ми усі разом обов’язково здолаємо наших ворогів та повернемо щасливе життя на наші землі. Христос Воскрес», – написав Тарас Шкітер.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій зазначила, що що на зміну темряві завжди приходить світло.

«Попри все те темне зло, яке прийшло на нашу землю, вітаю всіх з цим світлим  днем. Пам’ятаймо, що на зміну темряві завжди приходить світло. А добро завжди перемагає зло. Дякую нашим захисникам, які виборюють для нас свободу, дякую пожежникам, які навіть у цю священну ніч, борються з вогнем, дякую правоохоронцям – ваша робота – наша безпека, дякую усім українцям, які наближають нашу перемогу! Христос Воскрес! Воскресне Україна!», – написала Алла Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій
 

Депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход відзначив, що цього року Великдень сприймається зовсім по іншому.

«Сьогодні, як ніколи це свято віри та надії для вимушено переселених людей, для десятків тисяч воїнів в окопах, для українців, які зустрінуть Христове Воскресіння в підвалах та сховищах, для волонтерів, які 24/7 шукають та передають гуманітарну допомогу. Дуже символічно, що рівно через два місяці після початку повномасштабної війни настав день Воскресіння Господнього. Бог все бачить. Ми обов’язково переможемо разом, бо ми усі наближаємо цю перемогу», – написав Михайло Наход.

Михайло НаходМихайло Наход
 

Журналіст Юрій Ричук порівняв сучасні відчуття українців із тим, що відчували люди, які жили в час життя Ісуса на Землі, коли він, як символ надії і віри, помер, а потім чудесним чином воскрес.

«Що це було? Саме в ці дні! Зневіра. Відчай. Страх. Паніка. Розпач. Усе це. Помножене на біль і ще щось, що нам невідоме...Чи відоме? Те, що ми вперше відчули після 24 лютого? І відчуваємо щодня. Дізнаючись про все нові і нові смерті. А ви уявляєте, що люди відчули, коли дізналися про Його воскресіння? Уявляєте, що ми відчуємо після Перемоги? Дай, Боже, не втратити віру. Дай, Боже, дожити», – написав Юрій Ричук.

Юрій РичукЮрій Ричук
 

Музикант, фронтмен гурту «Флайза» Андрій Тимчук опублікував один красномовний великодній малюнок.

Відомі лучани вітають з Великоднем 

«Христос Воскрес! Вітаю з Великоднем», – підписав малюнок Андрій Тимчук.  

Речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич поділилася у Фейсбуці своїми пасочками і... котиком. 

Відомі лучани вітають з Великоднем 

«Наші паски – вони про нас. Є такі, які про той бік нашої сутності, котрий можна показувати людям, а є інші – такі, трохи дивні... 🙃 Наше вперше», – написала Наталія Мурахевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів