Поділитись:

Швидкої перемоги не буде, – Ганна Маляр

Субота, 23 квітня 2022, 10:25

Для перемоги України над російськими окупантами потрібна військова допомога від міжнародних країн-партнерів. Йдеться насамперед про постачання нашій країні систем протиповітряної оборони, ракет, а також протитанкових засобів. При цьому для перемоги над агресором знадобиться ще якийсь час.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла заступник Міністра оборони України Ганна Маляр, інформує Obozrevatel.

За її словами, Збройні сили України переважають супротивника інтелектуально. Однак для ведення ефективних бойових дій нашій армії потрібне важке озброєння.

«Ми з самого початку говорили про те, що війна триватиме якийсь час, тобто це не буде швидка перемога. Тому що перед нами стоїть дуже велика мета – це наша державність. А великих цілей не досягають ні за три дні, ні за тиждень. Зараз наші переваги – це те, що наші Збройні сили – інтелектуальна армія. Але ми потребуємо військової допомоги в сенсі озброєння, перш за все важкого», – розповіла Маляр.

Водночас заступник міністра оборони підкреслила, що постачання військової допомоги не може бути швидким процесом, оскільки необхідно дотримуватися певних процедур. Крім того, для навчання українських військовослужбовців може знадобитися певний період.

«Наприклад, якщо говорити про нові літаки, яких немає в Україні, потрібно кілька місяців для навчання наших пілотів. Усі процедури, пов'язані з новим озброєнням та технікою, вимагають певного часу, щоб ним ефективно користуватися. Але саме за допомогою озброєння залежатиме час тривалості війни», – підкреслила Маляр.

Нагадаємо: представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що російська армія на сьогодні закінчує перегрупування військ та намагається визначити найбільш вразливі місця ЗС України, щоб почати широкомасштабний наступ у Донецькому операційному районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
20:57