Поділитись:

Україна експортуватиме в Китай свинину, цукор та олію

Вівторок, 22 листопада 2016, 12:14
Україна експортуватиме в Китай свинину, цукор  та олію

Українські продовольчі компанії за результатами торгмісії до КНР отримали від китайських імпортерів перші замовлення на цукрову продукцію, свинину та олію.

Про це йдеться на сайті Ради з питань експорту продовольства (UFEB).

"Ми отримали перші замовлення по свинині, по цукру, по олії. Якщо олія раніше постачалася напряму до Китаю, то цукор і свинина – лише через Гонконг. Обсяги цих замовлень є великими і доволі нас обнадіюють. Молочні продукти мають не такий високий попит, але шанси на вихід на китайський ринок теж мають. Ми однозначно бачимо, що цікавість до українського ринку є, і будемо її далі підсилювати. Тепер нашим підприємствам необхідно працювати, щоб отримати задовільну ціну на свою продукцію. Ми ж, зі свого боку, сприяємо тому, щоб вони отримали відповідні дозвільні документи на експорт зазначеної продукції", – сказав голова UFEB Богдан Шаповал.

Він додав, що робота з відкриття китайського ринку для українських виробників продовольства приносить свої плоди. Зокрема, за інформацією, якою володіє UFEB, до кінця цього року буде відкритий ринок Китаю для української яловичини.

ДОВІДКОВО:

Торговельна місія до Китаю була організована за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) та Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) і проходила в рамках однієї з найбільших продовольчих виставок Азійського регіону ANUFOOD China 2016 з 16 по 18 листопада у Пекіні.

UFEB (Ukrainian Food Export Board) – це асоціація виробників готового продовольства, що допомагає вітчизняним підприємствам харчової промисловості здобувати нові ринки збуту та закріплюватися на традиційних.

Мета діяльності UFEB – створення позитивного іміджу для продовольства з позначкою Мade in Ukraine у споживачів в усіх куточках світу. В межах своєї діяльності UFEB надає для своїх членів аналітичну та консультаційну допомогу щодо умов та можливостей експорту продовольства.

Надрукувати
мітки:
коментарів