Поділитись:

Франція надасть Україні самохідні артилерійські установки «Цезар»

П'ятниця, 22 квітня 2022, 19:09
Франція надасть Україні самохідні артилерійські установки «Цезар»

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що його країна постачає Україні суттєве озброєння, зокрема самохідні артилерійські установки "Цезар" (CAESAR).

Про це він сказав в інтерв'ю французькому виданню Ouest-France, пише Ліга.нет.

«Ми, як і раніше, постачаємо значну кількість обладнання, від "Мілана" (франко-німецький переносний протитанковий ракетний комплекс. – ред.) до "Цезаря", зокрема кілька видів зброї. Я думаю, що ми повинні продовжувати йти цим шляхом. Завжди з червоною лінією, яка полягає в тому, щоб не вступати у війну», – сказав Макрон.

Коментуючи питання військової допомоги Німеччини Україні, Макрон сказав, що «у нас така стратегія з канцлером, а саме: ми маємо максимально допомагати українцям, але ми маємо бути обережними, щоб ніколи не бути учасниками (війни. – ред.)»

Президент Франції не уточнив, у якій кількості й коли САУ «Цезар» були або будуть передані Україні. За даними джерел французького видання, постачання «йде повним ходом» і САУ будуть введені в експлуатацію на початку травня.

CAESAR – французька 155-мм самохідна артилерійська установка, призначена для знищення живої сили, артилерійських батарей, а також для забезпечення проходів мінними полями та польовими загородженнями. Артилерійська частина представлена 155-мм гаубицею зі стовбуром 52 калібри. Ця гаубиця може використовувати весь асортимент 155 мм снарядів НАТО, включно з касетними. Максимальна дальність стрільби – 42 км. Швидкострільність – шість пострілів за хвилину.

Франція надасть Україні самохідні артилерійські установки «Цезар» 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів