Поділитись:

«Смерть від тисячі голок»: волинянин написав програму для атак на сервіси ворога

П'ятниця, 22 квітня 2022, 11:16
«Смерть від тисячі голок»: волинянин написав програму для атак на сервіси ворога

Програміст з Ковеля створив програму, за допомогою якої кожен може здійснювати DDos-атаки на сервери агресора. Завдяки цьому про волинянина дізналися і в Європі.

Про це пише видання Волинь.

Відома французька газета Le Monde у матеріалі про боротьбу українців з агресором на кіберфронті згадала волинянина Богдана Івашка, який створив програму для DDos-атак на ресурси окупантів

Застосунок, який написав наш земляк, називається Death by a 1000 needles («Смерть від тисячі голок»). У цьому словосполученні передано саму суть DDos-атак. Адже це напад на комп’ютерну систему за допомогою величезної кількості зовнішніх запитів. А в результаті атаковане устаткування не може відповісти користувачам, або відповідає настільки повільно, що стає фактично недоступним.

Нині програму волинянина використовує IT-армія України.

Програміст розповів, що коли розпочалася війна, він проживав у відносно безпечному регіоні країни й відчував комплекс «того, хто вижив».

Нині кожен українець з комп’ютером може долучитися до атак на сайти агресорів.

«Мені не давало спокою те, що я в нормальних умовах, а інші страждають. За кілька днів зрозумів, що шок і тривога — ​це зовсім не продуктивно й потрібно щось робити. Помітив, що люди активно займаються DDos-атаками. Але це все реалізовувалося через пабліки: тим, хто хотів долучитися до такої боротьби, варто було за ними стежити й виконувати певні інструкції. Вирішив написати програмку, яка автоматично буде брати із серверів інформацію, які атаки потрібно проводити і куди вони мають бути спрямовані. Відповідно тепер цей процес зводиться до того, що людині варто лише запустити у декілька кліків застосунок», – пояснює програміст.

Богдан Івашко каже, що ідея створити такий інструмент – ​не його. Запит на цю програму вже був, а він зумів його успішно реалізувати.

Після того, як Death by a 1000 needles стала доволі популярною, з волинянином зв’язалися представники IT-армії України. Вони попросили додати певний функціонал, а згодом опублікували програму з інструкціями на своїх ресурсах.

У мирний час згодиться Death by a 1000 needles для того, щоб перевіряти стійкість комп’ютерних систем до DDos-атак.

Нагадаємо, що в Україні зафіксували та відбили низку масштабних DDOS-атак на сайти державних органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів