Поділитись:

Сказали, чи будуть Луцьком їздити "нічні" маршрутки

Вівторок, 22 листопада 2016, 09:31
Сказали, чи будуть Луцьком їздити «нічні» маршрутки

У Луцькраді не бачать потреби у маршрутках вночі, адже пасажирів в цей час дуже мало. Однак над впровадженням такої ідеї все ж працюють.

Така відповідь міської влади на петицію з проханням запустити в Луцьку нічний транспорт.

Як повідомили в міськраді, для організації нічних регулярних перевезень можливе лише відкриття нових автобусних маршрутів. Дл цього треба провести обстеження пасажиропотоку задля встановлення кількості пасажирів, які будуть перевозитись одним автобусом за певним маршрутом в період з 23:00 до 6:00; встановити економічно обґрунтований тариф; виготовити паспорти ймовірних маршрутів та оголосити конкурс на визначення перевізників.

"З огляду на відсутність балансу між попитом на послуги із перевезень у нічну пору доби та обсягом витрат на перевезення, можна зробити висновок, що цей проект реалізувати бездотаційно неможливо. За наслідками багаторічних обстежень пасажиропотоків, проведених із залученням громадських організацій, встановлено, що інтенсивність руху траспортних кореспонденцій на кінець доби наближається до нуля. А поодинокий рух пасажирів в нічну пору забезпечують близько 1000 одиниць таксі", – повідомили в Луцькраді.

Щоправда зазначили, що можливе відкриття автобусного маршруту спеціальних перевезень, на якому будуть здійснюватись регулярні спеціальні пасажирські перевезення. Але у такому разі необхідно визначити замовника цих перевезень та суму покриття збитків завданих перевізнику.

Управлінням транспорту та зв'язку вивчає та систематизує матеріали щодо відкриття "нічних" маршрутів. Однак поки що відсутність пропозицій перевізників унеможливлює запровадження нічних регулярних перевезень пасажирів.

Надрукувати
мітки:
коментарів