Поділитись:

На Волині офіційно приєднались до ПЦУ лише 6 парафій, проте охочих ще є багато, – митрополит Михаїл (відео)

Четвер, 21 квітня 2022, 22:15
На Волині офіційно приєднались до ПЦУ лише 6 парафій, проте охочих ще є багато, – митрополит Михаїл (відео)

На початку повномасштабної війни митрополит Михаїл закликав об’єднатись всім церквам проти спільного ворога, стати разом по одну сторону барикад. Як змінилась ситуація з того моменту і як священнослужителі відреагували на цей заклик.

Про це у програмі Прайм-Тайм на телеканалі Конкурент TV розповів Волинський митрополит Михаїл.

Він зазначив, що церква у будь-яких незгодах має приймати одну сторону та об'єднуватись проти спільного ворога. Адже нині це питання фактично – життя чи смерті. Тут немає чогось посередині.

«Ти або Христов або антихристов. Ти або з Україною, або проти України», – додав Михаїл.

Митрополит додав, що раніше російська ідеологія сприймалась не так критично, тому ніхто і не думав про якесь роз'єднання із російською культурою. Але нині ми на свої очі бачимо жорстокість цього народу і не можемо відноситись до цього нормально, тому доцільність переходу від московського патріархату до ПЦУ.

Крім того, Михаїл зазначає, що люди в цей час набагато віруючі, ніж самі священнослужителі. Б опоки останні думають, чи переходити їм в ПЦУ, люди, бачачи таку невпевненість, просто самостійно йдуть в українські православні храми.

«Ми сьогодні маємо одну третю, з загальної кількості вірян, ще вчорашніх парафіян московського патріархату. І перше, що вони роблять це каються, що ходили до церкви московського патріархату та питають чи гріх це. Проте гріх робити гріх, а якщо ти в чомусь помилявся, то ти просто в чомусь помилявся», – розповів митрополит.

Також Михаїл додав, що нині існує багато церков УПЦ, які хочуть возз'єднатись із ПЦУ. Проте згідно з законом, за всіма документами, офіційно оформилось лише 6 парафій.

Більше про волонтерство, УПЦ та Великдень – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів