Поділитись:

Священники будуть освячувати паски безперервно: як на Волині відбуватимуться сужби у храмах (відео)

Четвер, 21 квітня 2022, 21:30
Священники будуть освячувати паски безперервно: як на Волині відбуватимуться сужби у храмах (відео)

Наближається Великдень. Днями журналісти телеканалу Конкурент TV опитали людей на вулицях Луцька стосовно планів людей на Великдень. Хтось казав, що для них нічого не змінилось – будуть святкувати як щороку; деякі сказали, що святити паски будуть, але святкового настрою взагалі немає; а хтось, навіть, боїться йти в церкву на ніч. Проте як все ж святкувати Великдень у цьому році.

Про це у програмі Прайм-Тайм на телеканалі Конкурент TV розповів Волинський митрополит Михаїл.

Митрополит вважає, що нічого не повинно змінитися, адже радість Пасхальна це є радість і потрібно радіти цьому святові. Тому завдання церкви у тю тяжку мить закликати людей радіти світлому хрестовому воскресінню.

Тому не потрібно боятися приходити за традицією вночі святити паску, адже влада та охоронці міста у цю ніч докладуть усіх зусиль, щоб люди спокійно освятили паску. Крім того, на випадок повітряної тривоги, церква має бомбосховища, у яких можна сховатися.

«Священники вдень безперестанку будуть освячувати паску. Прийшов, освятив, помолився і пішов додому»,– додав Михаїл.

Він також розповів, що кожна парафія має свої години початку служби, в когось це 7 ранку, а в когось в 9. Адже кожен храм має свої традиції і одного розпорядку не буде.
До того для людей, які забажають бути вдома буде проводитись онлайн-трансляція на телеканалах зі Свято-Троїцького кафедрального собору у Луцьку.

Більше про волонтерство, УПЦ та Великдень – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів