Поділитись:

Парламент Естонії визнав агресію росії в Україні геноцидом

Четвер, 21 квітня 2022, 15:18

Парламент Естонії ухвалив заяву, в якій визнає дії російських збройних сил і військово-політичного керівництва геноцидом проти українського народу та закликає підтримати розслідування цих злочинів.

Про це пише ERR, – повідомляє «Європейська правда».

Заяву підтримали 86 депутатів зі 101. Парламент зазначає у заяві, що в загарбницькій війні росії виявилися систематичні та масові військові злочини, вчинені російськими збройними силами проти українського народу.

«російська федерація вчинила, зокрема, масові звірства проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях, зокрема в містах Буча, Бородянка, Гостомель, Ірпінь та Маріуполь, а також у багатьох інших населених пунктах України. Це вбивства, викрадення, депортації, ув’язнення, осквернення трупів», – йдеться у заяві.

Парламент Естонії закликає парламенти інших країн та міжнародні організації підтримати розслідування російських злочинів і переслідування винних, а з цією метою створити міжнародний суд у співпраці між державами.

Рійгікогу також закликає країни світу негайно посилити санкції проти росії, у тому числі припинити всю без винятку торгівлю енергоносіями з росією, а також негайно збільшити військову та критичну гуманітарну допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів