Поділитись:

Зеленський сказав, що потрібно для зустрічі з путіним

Четвер, 21 квітня 2022, 15:03

Президент України Володимир Зеленський заявив, що для того, щоб відбулася зустріч з російським диктатором володимиром путіним, потрібно, щоб російська сторона припинила стріляти та назвала день та місце зустрічі.

Про це він заявив в інтерв’ю французькому каналу BFM TV, – пишуть Українські Національні Новини. 

«Все дуже просто: для того, щоб ми сіли й почали говорити, потрібно його (путіна – ред.) бажання. Друге, що потрібно, це припинити стріляти, бо ніхто ні до кого не доїде. Я не кину державу, поки йде вогонь. Третє, мені все одно про "порядок денний", про який ми будемо говорити, я не такий бюрократ, як російська сторона. Мені не потрібно готуватися до нашої зустрічі, я готовий завжди. Я ще у 2019 році був готовий до наших зустрічей. Мені потрібно, щоб російська сторона сказала фразу, що вони хочуть закінчити війну, вони повинні сказати день і місто, де ми зустрічаємося. Ось і все», – сказав Зеленський.

На запитання, чи готовий він зустрітися з путіним, щоб поговорити з ним про нейтралітет України, статус Донбасу, Зеленський відповів:

«Ми готові до всього, ми готові обговорювати питання окупованих територій. Питання Криму потрібно вирішувати? Потрібно. Питання Донбасу потрібно вирішувати? Однозначно потрібно вирішувати. Питання відведення військ за територію нашої держави треба вирішувати? Треба. Принаймні відведення до тієї лінії, яка була перетнута російськими військами 24 лютого. Проміжні такі кроки повинні бути зроблені з боку рф».

Президент зазначив, що не можна йти вперед до миру і при цьому продовжувати йти містами, чинити тиск.

«Це точно не змінить нашої позиції, у будь-якому випадку, і це точно не про діалог. Ми декілька разів говорили, і я говорив, і в медіа ми говорили, що я – інший президент, ми - інша держава, ми всі дуже об'єднані тим, що ми любимо Україну. Тому ми завжди за, діалог тільки підтримуємо», – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів