Поділитись:

Окупанти вдягають українську форму, та вона не допомагає, – Генштаб ЗСУ

Середа, 20 квітня 2022, 19:48

Ворог намагається продовжувати наступ на сході України з метою встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Зазначається, що російські війська активізували застосування оперативно-тактичної авіації та ведення повітряної розвідки. рф завдає систематичних авіаційних ударів по військових та цивільних об’єктах, зокрема застосовує літаки дальньої авіації.

Підрозділи окупантів продовжують поповнювати запаси матеріально-технічних засобів з території рф.

Також триває перекидання додаткових підрозділів окупантів. Так, на залізничній станції «Куп’янськ-Сортувальний» зафіксовували розвантаження ешелону з озброєнням та військовою технікою та переміщення артилерійських підрозділів.

На Донецькому і Таврійському напрямках противник здійснює розвідку маршрутів висування та підготовку до подальших наступальних дій у напрямку населеного пункту Лиман та виходу на Слов’янськ з північного сходу.

Ворог продовжує нарощувати угруповання військ на зазначеному напрямку. З території росії переміщено підрозділи зі складу 90-ї танкової дивізії, 41-ї загальновійськової армії та 232-ї реактивної артилерійської бригади Центрального військового округу рф.

На Волинському і Поліському напрямках ворог активних дій не проводив. Зберігається імовірність ракетних ударів підрозділами повітряно-космічних сил збройних сил рф по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території нашої держави з використанням аеродромної мережі та повітряного простору республіки Білорусь.

На Сіверському напрямку ознак формування противником наступального угруповання не виявлено. Охорона спільної з Україною ділянки кордону здійснюється підрозділами ворога у посиленому режимі.

На Слобожанському напрямку окупанти посилюють угруповання армійської авіації поблизу державного кордону України. На території Бєлгородської області завершено обладнання вертолітних злітно-посадкових майданчиків, де зосереджено понад 90 ударних і багатоцільових вертольотів.

Ворог продовжує часткове блокування Харкова, намагається здійснювати вогневе ураження підрозділів ЗСУ та об’єктів критичної інфраструктури.

Противник здійснив перегрупування військ на Ізюмському напрямку. В районі населеного пункту Дібровне противник проводив наступальні дії, має частковий успіх. В районі населеного пункту Стара Гнилиця наступ успіху не мав, в результаті вогневого ураження ворог зазнав втрат та відійшов.

Крім того, не мала успіху спроба взяття під контроль населеного пункту Довгеньке. Противник з втратами відступив. Як особливість, відзначено дії ворога на зазначеному напрямку у військовій формі українського зразка.

На Запорізькому напрямку, за підтримки вогню артилерії, противник відновив наступ на напрямку населеного пункту Темирівка.

На Південнобузькому напрямку артилерійські підрозділи ворога вели вогонь по позиціях наших підрозділів. Крім того, армійська та оперативно-тактична авіація противника здійснювала вогневе ураження окремих об’єктів.

Ворог намагався продовжити ведення штурмових дій у напрямку населеного пункту Олександрівка, успіху не мав.

Водночас ознак підготовки збройних формувань так званої «придністровсько-молдавської республіки» до участі у збройній агресії проти України не виявлено. Проте не виключається залучення силових структур зазначеної псевдореспубліки до ведення диверсійно-терористичної діяльності на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів