Поділитись:

Злочини рф документуватиме отець, який 20 років розслідує Голокост

Четвер, 21 квітня 2022, 05:22
Злочини рф документуватиме отець, який 20 років розслідує Голокост

Президент і засновник організації «Яхад-Ін Унум» отець Патрік Дебуа, який 20 років розслідував злочини нацистів і терористів ІДІЛ, почав документувати воєнні злочини рф в Україні.

Про це пише Українська правда.Життя.

Римо-католицький священник шукає свідків в Україні, які можуть розповісти про злочини російських окупантів – для цього створили спеціальний сайт.

За допомогою цієї платформи очевидці злочинів рф зможуть дати розслідувачам інтерв’ю.

«Свідчення від першої особи є найважливішим доказом для суду. Якщо ви знаєте людей, які стали очевидцями воєнних злочинів Росії у Бучі, Харкові, Маріуполі та по всій Україні (обстрілів мирних кварталів, знищення цивільної інфраструктури), поширте цю інформацію для них, аби зібрати якомога більше свідчень злочинів росії», – наголошують у "Яхад-Ін Унум.

    Записатись на інтерв’ю можна:

Дослідники збиратимуть свідчення масових вбивств і нищення цивільної інфраструктури у Бучі, Маріуполі, Харкові, Миколаєві та інших містах України.

Ці показання передадуть до Міжнародного кримінального суду і прокуратур європейських країн.

Відеоінтерв’ю будуть проводитись у Zoom за участі українських волонтерів українською або російською мовою, а потім їх перекладуть англійською.

Розслідувачі також будуть працювати з  топографічними картами, визначати і фіксувати точні місця злочинів.

«Це важливо, оскільки свідчення, зібрані недержавними та незалежними організаціями, мають найбільшу вагу для Міжнародного суду та прокуратур європейських країн», – наголошують вони.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів