Поділитись:

Україна підтримує ініціативу про чотириденну «гуманітарну паузу», – МЗС

Середа, 20 квітня 2022, 18:48
Україна підтримує ініціативу про чотириденну «гуманітарну паузу», – МЗС

Україна підтримує ініціативу генерального секретаря ООН Антоніо Гуттеріша запровадити Великодню чотириденну «гуманітарну паузу» в Україні.

Про це інформує «Українська правда» з посиланням на МЗС України.

«Вдячні генеральному секретарю ООН Антоніо Гуттерішу за ініціативу запровадити Великодню чотириденну "гуманітарну паузу" в Україні, починаючи з Чистого Четверга 21 квітня.

Цілком поділяємо думку, що гуманітарна пауза є необхідною для безпечної евакуації тисяч цивільних осіб, які бажають покинути небезпечні зони триваючих та можливих бойових дій, насамперед з багатостраждального Маріуполя», – йдеться у дописі.

У МЗС заявили, що високо цінують готовність ООН забезпечити доставку гуманітарної допомоги населенню найбільш постраждалих районів України у разі досягнення «режиму тиші». У міністерстві додали, що росія повинна припинити напади на цивільні об'єкти України, припинити блокади українських міст, а також забезпечити безпечний і безперешкодний доступ до населення на тимчасово окупованих територіях гуманітарного персоналу та його транспортних засобів і обладнання.

«Україна завжди була і залишається відданою вирішенню конфлікту мирним та дипломатичним шляхом. Ми також підтвердили свою згоду на пропозиції щодо гуманітарного перемир’я, передані заступником генерального секретаря ООН з гуманітарних питань – Кризовим координатором Мартіном Гріффітсом під час його візиту в Україну», – зазначили в МЗС.

Нагадаємо: 19 квітня Президент України Володимир Зеленський заявив, що держава б уже завершила війну, якби отримала доступ до всієї тієї зброї, якої потребує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 червня 2023
22 квітня 2023
26 березня 2023
14 лютого 2023
30 грудня 2022
22 листопада 2022
18 листопада 2022
30 жовтня 2022
09 жовтня 2022
30 вересня 2022