Поділитись:

На Волинь мандрує кінофестиваль "Docudays UA"

Понеділок, 21 листопада 2016, 15:50
На Волинь мандрує кінофестиваль «Docudays UA»

Відкриття ХІІІ Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться 28 листопада у Луцьку.

О 18:30 в Палаці культури міста відбудеться показ короткометражних фільмів циклу "Енциклопедія Майдану" ("Євромайдан SOS", "Крим SOS", "Мова"), зустріч із героями стрічок та активістами, які змінювали і продовжують змінювати країну, – повідомляють організатори.

На Волинь мандрує кінофестиваль «Docudays UA»

29 листопада у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки два фільми:

  • о 15:00 – "Десять секунд" – непроста історія про те, як 10 секунд обстрілу змінили хід подій і людей;
  • о 17:00 – "Українські шерифи", стрічка, яка в 2017 році представлятиме Україну на "Оскарі".

30 листопада, 1, 2, 5, 6, 7 грудня о 18:30 - вечори документального кіно у луцькій Книгарні "Є". "Десять секунд", "Кінець світу", "Гніздо", "На Великдень", "Тягар доказів", "Остап", "Люди, які прийшли до влади", "Пісня бійця", "Задириста Горобка" – фільми українських та іноземних режисерів, які змушують думати і шукати рішення, привертають увагу до не помітних на перший погляд і гострих проблем, які нікого не залишають байдужими.

3 грудня о 14:00 у Палаці культури міста Луцька – епічна історія про кохання, війну і проблему вибору "Аліса в Країні війни". Після перегляду – зустріч із режисеркою та героїнею фільму.

А о 18:00 – DocudaysUAіде в гостіуLutskNightCinema. В креативному просторі "Inner spaсe" відбудеться перегляд і обговорення фільмів "Моріом", "Остап", "Кінець світу", "На Великдень", "Все йде за планом", "Люди, які прийшли до влади", "Світлі роки".

7 грудня о 15:00 у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки два фільми про війну на Сході України, про ціну втрати і про тих, хто самовільно захопив владу – "Остап", "Люди, які прийшли до влади"

8 грудня о 14:00 у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки – фільм "Моріом" і панельна дискусія в межах всесвітньої акції "16 днів проти гендерного насильства"

Закриття фестивалю – 10 грудня о 17:00 мистецьким проектом "По живому". У Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбудеться виставка картин живопису і графіки "Маріуполь на межі" та зустріч із відомими українськими поетами й поетками, змушеними покинути свій дім у зв'язку з війною на Сході України. Їх вірші, що ввійшли у збірку "По живому" – це біль кожної окремої людини, що опинилася в епіцентрі подій.

Фестиваль аполітичний і некомерційний.

Вхід на кіноперегляди й заходи фестивалю вільний.

На Волинь мандрує кінофестиваль «Docudays UA»

Надрукувати
мітки:
коментарів