Поділитись:

Український бізнес отримає 18 мільйонів євро

Понеділок, 21 листопада 2016, 14:14
Український бізнес отримає 18 мільйонів євро

Німецько-Український фонд (НУФ) готовий інвестувати 18 мільйонів євро у розвиток малого і середнього бізнесу України.

Про це заявив директор департаменту фінансового контролінгу Національного банку України, який за сумісництвом виконує функції виконавчого директора Німецько-Українського фонду Олег Стринжа, повідомляє прес-служба регулятора.

За словами Олега Стринжі, наразі Національний банк здійснює плановий перегляд Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 р. Оновлена програма включатиме завдання з відновлення кредитування, яке об'єднає низку заходів зі спрощення отримання фінансування для українського бізнесу, а також вирішення питання проблемної заборгованості підприємств.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 17 листопада представило Стратегію розвитку малих і середніх підприємств України до 2020 року, яка була розроблена за підтримки Європейського Союзу. Стратегія, покликана збільшити роль МСБ в економіці України, фокусуватиметься на шести основних сферах – дерегуляції, спрощенні доступу МСБ до фінансування та податкового адміністрування, підвищенні популярності підприємництва, залучення МСБ до зовнішньоекономічної діяльності, а також забезпечення його іноваційності.

ДОВІДКОВО:

Німецько-Український фонд (НУФ) – небанківська фінансова установа, створена в 1999 році відповідно до Указу Президента України від 01.06.1998 № 574/98 "Про Німецько-Український фонд" та постанови Кабінету Міністрів України від 19.04.1999 № 628.

Його мета – сприяння розвитку мікро-, малих та середніх підприємств шляхом надання кредитів через українські банки. Учасниками НУФ є Національний банк України (31.3%), Міністерство фінансів України (31.3%) та Німецька кредитна установа для відбудови (KfW) (37.4%).

Надрукувати
мітки:
коментарів