Поділитись:

«Їм не слід було там бути»: Лондон не мінятиме британських полонених на Медведчука

Вівторок, 19 квітня 2022, 14:33
«Їм не слід було там бути»: Лондон не мінятиме британських полонених на Медведчука

Британський міністр заявив, що Лондон «не шукатиме способів, як допомогти росії» після того, як було запропоновано обміняти двох полонених британських бійців на Віктора Медведчука, затриманого раніше СБУ.

Про це, як пише «Українська правда», повідомляє Sky News.

Напередодні британці Шон Піннер і Айден Аслін з'явилися на російському державному телебаченні і попросили обміняти їх на Віктора Медведчука. Сам Медведчук був затриманий минулого тижня українськими спецслужбами після того, як втік з-під домашнього арешту.

У відповідь на питання про потенціал такого обміну британський міністр у справах Північної Ірландії Брендон Льюїс сказав:

«Ми фактично проходимо через процес покарання людей, близьких до режиму путіна. Ми не шукатимемо способів, як допомогти Росії, ми прагнемо фактично переконатися, що режим путіна не досягнув успіху в цьому огидному вторгненні, і ми продовжуватимемо робити все можливе, щоб допомогти українському народу та президентові і уряду України перемогти путіна».

Відповідаючи на запитання, чи означає це, що британські полонені полишені напризволяще, Льюїс сказав:

«Їм не слід було там бути, перебувати там є незаконним актом. Очевидно, що всі будуть співчувати тому, кого взяли в заручники, але ми повинні переконатися, що дотримуємося належних процесів і реагуємо у правильний спосіб».

Міністр відмовився коментувати можливість участі Британії у спробі повернути своїх полонених додому, зазначивши, що це є «питанням національної безпеки».

Нагадаємо: сам Віктор Медведчук звернувся до президента України Володимира Зеленського та президента рф володимира путіна з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 березня 2024
24 лютого 2024
31 січня 2024
28 січня 2024
13 січня 2024
04 січня 2024
30 грудня 2023
16 грудня 2023
04 грудня 2023
15 листопада 2023