Поділитись:

Міністр закордонних справ рф відкидає можливість ядерного удару по Україні

Вівторок, 19 квітня 2022, 13:00
Міністр закордонних справ рф відкидає можливість ядерного удару по Україні

Міністр закордонних справ російської федерації сергій лавров запевняє, що росія не розглядає можливості використання ядерної зброї в Україні.

Про це пише Українська правда з посиланням на росЗМІ. 

Російські агентства по-різному цитують відповідь Лаврова на запитання, чи Росія розглядає можливість застосування ядерної зброї в Україні.

"Интерфакс" подає таку відповідь: "Лише звичайне озброєння".

"РИА Новости" цитує Лаврова так: "На цій стадії ми розглядаємо опцію звичайних озброєнь".

Крім того, Лавров заявив, що росія починає в Україні наступну фазу "спецоперації", тобто новий етап війни. При цьому голова МЗС рф знову намагається переконати, що Москва не збирається змінювати "режим в Україні", оскільки "у народу має бути свобода вибору".

Лавров продовжує наполягати на версії кремля: корінь війни – у бажанні США та Заходу правити світом та створити однополярний світ. Нібито США "закачували зброю в Україну", щоб створити "плацдарм" проти рф біля її кордонів. 

Хоча насправді озброєння в Україну почало надходити напередодні війни, коли розвідкам уже було відомо про дату російського вторгнення.

Російська влада не раз брехала про свої плани щодо України: заперечувала наміри почати війну, виправдовуючи скупчення військ біля українських кордонів навчаннями; заперечувала намір окупувати Україну – але продовжує це робити 9-й рік; заперечувала складання списків на ліквідацію, про які повідомляли західні розвідки, – а тепер втілюють їх на окупованих територіях України.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів