Поділитись:

Єврокомісія може підготувати висновок щодо заявки України на членство в ЄС до червня

Вівторок, 19 квітня 2022, 12:00
Єврокомісія може підготувати висновок щодо заявки України на членство в ЄС до червня

Висновок Європейської комісії щодо заявки України на членство в ЄС можуть скласти у травні й він може бути готовий вже у червні.

Про це пишуть Українські Національні Новини з посиланням на іноземні ЗМІ. 

За слів чиновників ЄС, "очікується, що висновок може бути складений у травні й готовий до червня".

"Ми знаємо, наскільки важливо для них отримати сигнал і підбадьорити їх, у той час, як вони борються за своє виживання", – сказав представник ЄС.

Ігор Жовква, заступник керівника офісу Зеленського, заявив раніше у понеділок, що він очікує, що Україна отримає статус кандидата у червні під час запланованого засідання Європейської ради, у якому беруть участь лідери країн-членів ЄС.

"Ми очікуємо, що рекомендація... буде позитивною, і тоді м'яч буде на стороні країн-членів ЄС", – сказав Жовква.

Черговий саміт ЄС запланований на 23-24 червня, а на 30-31 травня вже оголошено позачерговий саміт, присвячений питанням росії, енергетики та оборони.

Але перш ніж можна буде обговорити заявку України на членство в ЄС за участю 27 країн-членів, Єврокомісія має дати рекомендацію щодо відповідності України необхідним критеріям членства.

Як вказано, хоча очікується, що процес в Україні буде дещо швидшим, ніж в інших країнах-членах ЄС, він все одно, ймовірно, буде тривалим. Хорватії, останньому члену ЄС, знадобилося 10 років, щоб приєднатися до блоку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів