Кількість загиблих у Львові зросла до семи: ракети влучили в СТО та склади (фото, оновлено)

Понеділок, 18 квітня 2022, 14:02

У Львові від ранкового удару ракетами загинули сім мирних жителів, зазнали поранень 11 осіб, із них дві особи у дуже важкому стані, у місті ще розбирають завали. 

Про це розповіли голова Львівської ОВА Максим Козицький та міський голова Львова Андрій Садовий на брифінгу, – повідомляє Українська правда.

Зі слів Максима Козицького, було чотири влучання у складські приміщення, які на цей час не використовуються військовими, а також одне влучення по станції техобслуговування автомобілів.

 

 

 

 

«Семеро осіб загинули, одинадцять травмовано за попередніми даними. На даний момент розбираються завали. Можливо, кількість є не остаточною. По станції техобслуговування взагалі варварський удар, це абсолютно цивільний об'єкт. Вранці люди прийшли на роботу – і, на жаль, така трагедія. Хоча, можливо, це цілеспрямовані удари по цивільних об'єктах? У них немає нічого святого», – зазначив він.

Четверо з травмованих – зі станції техобслуговування, одна з травмованих – дитина, її стан неважкий. Троє людей перебувають у важкому стані. 

Андрій Садовий сказав, що двоє поранених «у дуже важкому стані», за них борються лікарі. 

На СТО постраждали чи знищені 20 автівок. У 8-ми будинках і школі повилітали вікна.

 

 

 

Козицький не знає, чи була станція техобслуговування кінцевою ціллю.

«Міг бути (ціллю, – ред.) і вокзал», – додав голова обладміністрації.

За попередніми даними, повідомив Максим Козицький, ракети запускали з літаків із Каспійського напрямку.

Друга тривога, як пояснив він, була пов’язана з повторним запуском ракет зі сторони Чорного моря, які «до нас не долетіли». 

Андрій Садовий наголосив, що жодне місто України зараз не є повністю безпечним і закликав людей йти в укриття, коли сирена повідомляє про повітряну тривогу. 

«Так виглядає, що ворог починає звіріти і удари по цивільних об'єктах будуть зростати... Агресор вчиняє цілеспрямований геноцид, вбиваючи мирних людей», – сказав мер Львова.

Нагадаємо: російська армія вранці у понеділок, 18 квітня, завдала ракетних ударів по Львову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: