Поділитись:

ЄС надасть Україні 45 мільйонів євро для гуманітарної допомоги

Неділя, 17 квітня 2022, 15:28
ЄС надасть Україні 45 мільйонів євро для гуманітарної допомоги

Європейський Союз оголосив про виділення Україні ще 45 мільйонів євро на фінансування гуманітарних проєктів та допомогу українцям, що постраждали від російського вторгнення.

Про це повідомляється у пресрелізі Європейської Комісії, пише Суспільне.

Дане фінансування є частиною пакету підтримки в розмірі 1 мільярда євро, обіцяного Європейською комісією на глобальному заході Stand Up For Ukraine минулого тижня.

Допомога від ЄС покликана задовольнити найактуальніші гуманітарні потреби, зокрема ті, що пов'язані з медичною допомогою, доступом до питної води та житла. Крім того, гроші мають піти на здійснення заходів проти гендерно зумовленого насильства.

Ще 5 мільйонів євро для фінансування гуманітарної допомоги Європейський Союз надасть Молдові.

«Ми повинні бути готові до подальшого збільшення безжальних нападів Росії на Україну, особливо на сході. З цими додатковими 50 мільйонами євро ЄС продовжує швидко надавати гуманітарне фінансування своїм партнерам з метою подальшого розширення допомоги. Це допоможе людям у важкодоступних районах, які відрізані від доступу до охорони здоров'я, води та електрики, а також тим, хто був змушений тікати та залишити все позаду. Україна, ми з вами», — заявив єврокомісар з кризового менеджменту Янез Ленарчич.

Нагадаємо, що росія може розпочати наступну фазу своєї військової кампанії в Україні вже цими вихідними або на початку наступного тижня, у зв’язку з чим США закликають союзників надати Україні більше артилерії та боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 березня 2024
11 лютого 2024
07 лютого 2024
18 січня 2024
03 грудня 2023
29 листопада 2023
23 листопада 2023
22 листопада 2023
18 листопада 2023