Поділитись:

У Луцькій громаді стартував прийом документів у перший клас

Субота, 16 квітня 2022, 13:26

У Луцькій територіальній громаді з 15 квітня почали приймали документи на вступ дитини до першого класу.

Набір відкрили у 37 шкіл, документи батьки можуть подати як онлайн, так і офлайн безпосередньо в школі, – розповів Суспільному директор департаменту освіти міської ради Віталій Бондар.

З його слів, набір першокласників триватиме у школах півтора місяця – до 31 травня.

"Попереднього року ми набрали 3 300 першокласників орієнтовно. Зрозуміло, цей рік може мати певні корективи зі зрозумілих причин. В нас немає обмежень за кількістю закладів освіти в подачі документів та від будь-яких осіб", – каже посадовець.

Як зазначила працівниця спеціалізованої школи № 1 Луцька Марія Медляк, процедура подачі документів займає до 10 хвилин. Каже: за 15 квітня у школі є 17 заяв на зарахування майбутніх першокласників.

Директор освітнього закладу Андрій Киця говорить: якщо є заява, копія свідоцтва про народження, підтверджене місце проживання, але поки немає медичних довідок, то у документах до вступу зазначають "рекомендований до зарахування.

З його слів, на новий навчальний рік у школі № 1 планують зарахувати чотири перших класи – це 120 дітей.

"Передусім ми зараховуємо тих, хто проживає в межах мікрорайону. Далі ми зараховуємо дітей вчителів і тих, братики і сестрички яких навчаються в нас в школі. При наявності вільних місць можемо зараховувати усіх", – зазначив керівник школи № 1.

Нагадаємо: зарахування дітей до закладу освіти здійснюється відповідно до території обслуговування, що визначена рішенням виконавчого комітету від 16.02.2022 №95-1 «Про затвердження територій обслуговування закладів загальної середньої освіти Луцької міської територіальної громади та ведення обліку дітей шкільного віку та учнів». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів