Поділитись:

У Києві почули волинських автомобілістів

Субота, 19 листопада 2016, 15:27
У Києві почули волинських автомобілістів

У Києві відбулося екстрене засідання, під час якого розглянули можливість знизити розмитнення на іноземні машини. Зараз юристи та громадські активісти готують напрацювання та пропозиції, які направлять Прем′єр-міністру Володимиру Гройсману.

Про це стало відомо сьогодні, 19-го листопада, під час прес-конференції у Палаці культури Луцька, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Нагадаємо: вчора, 18-го листопада, автомобілісти провели акцію протесту, аби скасувати норми викидів Євро-5 при розмитненні б/у автомобілів та зменшити мито для автомобілів.

Один з активістів Радим Романюк доповів, що вчора, 18-го листопада, з цього приводу відбулося екстрене засідання у Києві.

У Києві почули волинських автомобілістів

"У Києві скликали позачергову комісію Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики за головуванням Ніни Южаніної. На поступки не дуже хотіли йти, але запропонували умовне часткове звільнення від митних платежів. Зараз у Львові активісти та юристи розробляють пропозиції, аби для українців стало можливим платне ввезення транспортних засобів на річний термін перебування. За це власник авто мав би сплатити річний податок. Для прикладу, якщо авто коштує 2 тисячі євро – водій сплатить 114 євро. Під час калькуляції враховують мито, акциз на двигун і ПДВ", – пояснює Радим Романюк.

У Києві почули волинських автомобілістів

За інформацією активістів, ці пропозиції мають показати у вівторок, 29-го листопада, Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману.

Ще один громадський активіст Сергій Поха впевнений, що ситуація, яка склалася сьогодні, створена для олігархів.

"У нас всі автомобілісти платять на митниці великі гроші митникам. Ми хочемо, щоб ці кошти осідали в бюджеті, а не в кишенях якихось чиновників. Потрібно, щоб цей фінансовий потік був на користь громади. Те, що зараз, – це все зроблено під олігархів, бо, для прикладу, яхту не потрібно розмитнювати, дорогі авто теж не потрібно, а середній клас платить шалені кошти", – наголошує Поха.

У Києві почули волинських автомобілістів

Учасник круглого столу Микола Собуцький повідомив, що акцію протесту припинили, бо влада почула автомобілістів, втім, за процесом будуть спостерігати й надалі.

"Протест відбувся вчора, втім, він формувався понад місяць. Спочатку створили групу невдоволених лучан у Вайбері, далі почали об'єднуватися волиняни з інших населених пунктів. Також рівняни вже до цього приєднуються. Основна наша вимога – це скасування стандарту Євро 5. У нас є заборона на в'їзд старих авто, а за кордоном подібна заборона діє лише на виготовлення машин. Для прикладу, поляк може поїхати до німців й купити старенький "Гольф" і привезти його собі додому, українців же обмежують у свободі. Також іноземець може їздити рік в Україні на своїх номерах, а громадянина нашої держави обмежують 5-10 днями. Це приниження гідності українців. Ми виявили протест, нас почули, тому ми припинили свої дії. Втім, за процесом будемо спостерігати", – запевняє громадський активіст.

У Києві почули волинських автомобілістів

За приблизними підрахунками, в Україні є 1,5 мільйона автівок на іноземних номерах.
У Києві почули волинських автомобілістів
Надрукувати
мітки:
коментарів