Поділитись:

Понад 13 гектарів: у Луцьку і на Волині горіли чагарники й суха трава (фото)

П'ятниця, 15 квітня 2022, 10:54

Минулої доби рятувальники ліквідували шість пожеж в екосистемах Волині – горіло понад 13 гектарів земель.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Головного управління ДСНС України у Волинській області.

У четвер, 14 квітня, на території Волинської області трапилося шість пожеж в екосистемах. Площа угідь, охоплених вогнем, склала понад 13 гектарів.

Суха трава горіла на вулиці Карпенка-Карого в Луцьку та біля села Залужне Локачинської громади. Біля села Шистів Зимненської територіальної громади горів очерет на площі 2,5 га. На Ковельщині поблизу сіл Вишнів, Селець та Замшани горіли чагарники й суха трава.

Силами рятувальників усі пожежі ліквідовані. В усіх випадках до їх виникнення призвело необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Рятувальники закликають громадян обирати безпечні способи господарювання на присадибних ділянках і відкритих територіях та не вдаватися до спалювання сухої рослинності.

Випалювання сухої рослинності передбачає штрафи від 3 060 до 6 120 грн для громадян, від 15 300 грн до 21 420 грн на посадових осіб, а в умовах воєнного стану такі дії можуть трактуватися як диверсія.

Нагадаємо: 12 квітня на території Волинської області зафіксовано чотири пожежі на відкритих територіях. Горіла суха трава в смт Маневичі, м. Любомлі, а також у селах Липини й Сапогове, розташованих біля обласного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів