Поділитись:

Енергетики закликали волинян вчасно підрізати гілки дерев

П'ятниця, 15 квітня 2022, 10:31

Статистика переконливо демонструє, у 80 % аварійних знеструмлень під час негоди стаються через необрізані дерева. Тому обрізання гілок дерев – один із найпростіших і найдієвіших способів забезпечити безперервний розподіл електричної енергії.

На цьому наголосили волинські енергетики. 

У кожного дерева є свій господар. Він має стежити за його станом, а головне – дотримуватися охоронних зон ліній електропередачі. Приміром, якщо дерево росте на приватній території, то за ним стежить власник ділянки. Коли зелені насадження є на узбіччі вулиці чи дороги, то за їхній стан відповідає балансоутримувач території.

Отож, як правильно обрізати гілки: 

Гілки мають бути на відстані не менш як 2 м від крайніх проводів повітряних ліній напругою 0,4 кВ і не менш як 10 м від проводів повітряних ліній напругою 6–10 кВ. 

Ці межі прописані в «Правилах охорони електричних мереж». Правила діють для того, щоб уберегти людину від можливого ураження струмом під час аварійної ситуації та захистити електрообладнання від аварій. Адже електроенергія приносить не тільки велику користь, але й вимагає грамотного ставлення та відповідальної поведінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів