Поділитись:

На Волині може повторитися трагедія Грибовецького сміттєзвалища, - нардеп

Субота, 19 листопада 2016, 10:39

В Україні може повторитися трагедія Грибовецького сміттєзвалища, зокрема на Волині.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив народний депутат від "Радикальної Партії Олега Ляшка" Андрій Лозовий.

Сьогодні Волинь хочуть перетворити на "формальдегідне пекло". Зовсім недалеко від Луцька, біля сіл Брище, Маяки, Милуші, Рокині, Княгиненок, Копачівка, знаходиться сміттєвий полігон, який займає понад 40 га землі. Замість того, аби шукати сучасні європейські методи переробки сміття, там, за словами нардепа, ТзОВ "Центр переробки та утилізації відходів" "за негласної підтримки голови РДА Ігоря Ярмольського, за мовчазної згоди губернатора області Володимира Гунчика, має план узаконити заднім числом незаконне будівництво сміттєспалювального заводу, яке уже розпочалося".

Будівництво заводу уже не раз пікетували місцеві мешканці. Нещодавно в Маяках відбулись масштабні громадські слухання щодо цього питання. Мешканці сіл обурені, адже розуміють, що це виробництво матиме шкідливі наслідки. Зокрема, планується використовувати піч відкритого спалювання. За словами Лозового, "цей метод у Європі не використовується уже більше 40 років, тому що це формальдегідні відходи".

На завершення виступу Андрій Лозовий процитував слова Тараса Шевченка і резюмував: "Попідтинню сиротами" підуть українські діти (а може, й не народяться!), поки ми будемо мати таку владу, якій абсолютно наплювати на стан здоров′я і дорослого покоління, людей старшого віку і, в першу чергу, дітей".

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
15 березня 2024
08 березня 2024
17 січня 2024
29 грудня 2023
11 грудня 2023
20 листопада 2023
05 листопада 2023
26 вересня 2023