Поділитись:

На Волині працівники лісової охорони затримали лісопорушників

Четвер, 14 квітня 2022, 18:42
На Волині працівники лісової охорони затримали лісопорушників

За останні дні на території Волинської області виявили кілька фактів лісопорушень, які мають кримінальне завершення.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

У середу, 13 квітня, під час рейду працівники державної лісової охорони ДП «Ковельське ЛГ» спільно з працівниками державної лісової охорони ДП «Любомльське ЛГ»  виявили трактор, навантажений лісопродукцією. В результаті перевірки водій не надавав жодних документів про походження деревини. 

За слідами протекторів оперативно встановили місце незаконної порубки. Зрізавши дерева у Любохинівському лісництві, лісопорушники завдали збитків на понад 30 тис. грн. А це вже – кримінальна відповідальність. 

Ще одну самовільну порубку на майже 30 тис. грн виявили працівники ДП «Любомльське ЛГ» у Крушинецькому лісництві. Встановлена також особа лісопорушника – це житель с. Заболоття. 

На місті працювала поліція, за фактом відкрите кримінальне провадження.

Вночі, приблизно о 3:00, під час рейду працівники державної лісової охорони Кримнівського лісництва та групи оперативного реагування ДП «Камінь-Каширське ЛГ» зафіксували незаконну порубку лісу. Згодом спільно з працівникам поліції недалеко від місця злочину затримали  автомобіль з порушниками.

На місці події також виявили причеп, завантажений деревиною. 

І авто, і деревину вилучено. Сума збитків у цій справі – 33,4 тис. грн.

Того ж дня самовільну порубку виявили у Мощаницькому лісництві ДП «Ківерцівське ЛГ».  Лісопорушника затримали, це житель с. Башлики Ківерцівського р-ну.

«Наголошуємо, що робота з охорони лісових масивів на Волині ведеться у посиленому режимі. 
Територією держлісфонду цілодобово патрулюють групи оперативного реагування та працівники державної лісової охорони.
Кожна справа про незаконну заготівлю чи крадіжку деревини передається в правоохоронні органи і перебуває на контролі», – запевнили у Волинському ОУЛМГ.

Нагадаємо: на території Колківського лісового господарства переселенці разом із лісівниками посадили три тисячі сосен та дубів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів