Поділитись:

У США закінчуються «джавеліни», на поповнення запасів потрібні роки, – CNN

Четвер, 14 квітня 2022, 14:23
У США закінчуються «джавеліни», на поповнення запасів потрібні роки, – CNN

Запаси протитанкових ракет Javelin у Сполучених Штатах Америки почали закінчуватися. Третину своїх запасів американці відправили в Україну для боротьби проти російських окупантів.

Про це пише УНІАН з посиланням на CNN.

За даними старшого радника програми міжнародної безпеки в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень Марка Канціана, на поповнення запасів будуть потрібні роки.

«Сполучені Штати зберігають запаси на випадок різних можливих глобальних конфліктів, які можуть статися проти Північної Кореї, Ірану або самої росії. У якийсь момент ці запаси стануть настільки низькими, що військові поставлять собі питання, чи можна проводити військові операції. Сполучені Штати, ймовірно, наближаються до цього моменту», – заявив Канціан.

За його оцінками, на складах залишається від 20 до 25 тисяч Javelin, а 7 тисяч систем, відправлених в Україну, складають приблизно третину від загального запасу.

«На заміну вже поставлених ракет буде потрібно близько трьох-чотирьох років. Якщо США поставлять в Україну ще більше ракет, то часу знадобиться ще більше», – підсумував експерт.

Нагадаємо: США надають новий пакет безпекової допомоги Україні обсягом 800 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів