Поділитись:

Нестачі продуктів у маркетах немає, – начальник Волинської ОВА

Четвер, 14 квітня 2022, 10:23
Нестачі продуктів у маркетах немає, – начальник Волинської ОВА

Економіка Волинської області поступово відновлює потужності, втрачені з початку вторгнення. Відновили свою роботу великі підприємства в галузі машинобудування та металообробки, виробники продуктів харчування та аграрії. Також Волинь перемикнулася за західні логістичні хаби, тож, не дивлячись на проблеми з логістикою з інших регіонів, нестачі харчових продуктів та товарів першої необхідності у області не буде.

Про це повідомив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

В повному масштабі працюють підприємства харчової промисловості – пекарні, виробники соусів та спецій, борошна та м’ясної продукції. Тому ряд місцевих виробників борошна і м’ясних товарів та агровиробники виконують на сьогодні державні замовлення щодо формування продуктового резерву Волині та постачання продуктових наборів для регіонів, які постраждали внаслідок активних бойових дій.

Тут нестачі продуктів харчування та необхідних товарів в маркетах немає, адже через часткову втрату постачальників сфера переорієнтувалась на західноукраїнські логістичні хаби.

Розпочали роботу також аграрії області. Станом на 12 квітня посіяли майже 75 тисяч гектарів ярих зернових, а також горох, цукрові буряки, кукурудзу та соняшник.

«Активно працюємо в тилу, аби підтримувати економіку та допомагати усувати наслідки військової агресії постраждалим регіонам», – зазначиа Юрій Погуляйко.

Нагадаємо, що Волинь прийняла два автомобілі «швидкої допомоги» та ліки для подальшого їхнього спрямування в зону бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів