Поділитись:

Як вигулювати собаку під час війни: правила безпеки

Вівторок, 12 квітня 2022, 17:08
Як вигулювати собаку під час війни: правила безпеки

З початком повномасштабної війни в Україні навіть проста прогулянка з твариною може нести загрозу для життя.

Зоозахисна організація UAnimals зібрала низку корисних порад, якими просять максимально поділитись з друзями, пише ТСН.

Аби убезпечити себе і тварину, необхідно дотримуватися певних правил:

  • Ходіть знайомими та перевіреними шляхами. По можливості, обирайте асфальтовані дороги в парках, де дозволено бути відвідувачам, або ті місця, де добре видно шлях. Категорично не можна прогулюватися пляжами.
  • Уникайте прогулянок лісами та посадками, полями тощо. В таких місцях існує велика ймовірність наштовхнутись на міни, які можуть бути приховані листям, хмизом тощо.
  • Будьте уважними до того, що ваш улюбленець обнюхує чи підбирає з землі. Вибухові пристрої можуть бути замаскованими під повсякденні предмети. Уникайте контакту з іграшками, мобільними телефонами, пакунками та іншими речами, якщо бачите їх на вулиці. В разі виявлення підозрілого предмета варто звернутися в поліцію.
  • Уникайте контакту з речами дивної форми. Наприклад, протипіхотні міни-метелики мають незвичну форму, часто привабливий колір та виготовлені з пластику, тому можуть привернути увагу вашого собаки. Ні в якому разі не дозволяйте йому наближатися до них та негайно повідомте про таку знахідку в правоохоронні органи. Таким чином ви можете врятувати життя тому, хто може не помітити небезпеки.

Нагадаємо: у селі Макарів, що на Київщині, собака породи акіта-іну на прізвисько Ріні вже місяць чекає на свою хазяйку, яку вбили окупанти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів