Поділитись:

ДБР хоче націоналізувати російські кораблі, які стояли в порту на Одещині (фото)

Вівторок, 12 квітня 2022, 10:32
ДБР хоче націоналізувати російські кораблі, які стояли в порту на Одещині (фото)

ДБР продовжує кропітку роботу для виявлення та подальшої націоналізації  майна країни-агресора для зміцнення обороноздатності держави. Десять вилучених кораблів країни-агресора працюватимуть в інтересах економіки нашої держави та Збройних сил України.

Про це у вівторок, 12 квітня, повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

Слідчі ДБР за сприяння Морської охорони Держприкордонслужби завадили вивести з України вісім російських вантажних суден та два танкери, які знаходились в акваторії порту Одещини на профілактичних ремонтних роботах. Кораблі були задіяні у логістичних операціях рф в акваторії Чорного моря та Дунаю.

Власники намагались незаконно вивести кораблі з України, змінивши прапор країни «прописки». Для мінімізації обов’язкових платежів до держбюджету України судна були оцінені у 160 млн грн. За попередніми оцінками ця сума занижена щонайменше у п'ять разів.

11 квітня працівники ДБР передали на зберігання судна до Адміністрації морських портів України та подали відповідні матеріали до Одеської обласної військової адміністрації з ініціативою їх націоналізації.

«Відтепер вони працюватимуть в інтересах держави, за для  розбудови та економічного розвитку України», – зазначили у пресслужбі ДБР.

ДБР хоче націоналізувати російські кораблі, які стояли в порту на Одещині (фото)ДБР хоче націоналізувати російські кораблі, які стояли в порту на Одещині (фото)ДБР хоче націоналізувати російські кораблі, які стояли в порту на Одещині (фото)ДБР хоче націоналізувати російські кораблі, які стояли в порту на Одещині (фото)ДБР хоче націоналізувати російські кораблі, які стояли в порту на Одещині (фото)ДБР хоче націоналізувати російські кораблі, які стояли в порту на Одещині (фото)ДБР хоче націоналізувати російські кораблі, які стояли в порту на Одещині (фото)ДБР хоче націоналізувати російські кораблі, які стояли в порту на Одещині (фото)

Нагадаємо: днями слідчі ДБР встановили особи кількох комерсантів, які зберегли українське громадянство, проте ведуть бізнес в Криму, сплачуючи податки країні-агресору. Арештовано понад 86 млн грн на їхніх рахунках в українських банках.    

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів