Поділитись:

Працював у адміністрації експрезидента: СБУ затримали російського спецагента (відео)

Понеділок, 11 квітня 2022, 22:55
Працював у адміністрації експрезидента: СБУ затримали російського спецагента (відео)

Контррозвідка Служби безпеки України затримала агента російських спецслужб, який працював у Адміністрації колишнього президента та в інших державних структурах.

Як повідомляє СБУ, затриманий розповів, що до 2014 року працював в органах внутрішніх справ Донецької області, а коли почалася АТО, то втік до росії, де і був завербований.

Він розповідає, що працював у штабі, де кураторами були депутати Держдуми йосип кобзон і геннадій зюганов.

В СБУ зазначають, що затриманий з 2014 року працював на Головне управління Генштабу Збройних сил рф.

«Російські куратори обрали йому псевдонім "Регін" та поставили завдання – здобути секретну інформацію державного рівня. Для цього – навіть допомагали робити кар’єру в українських органах влади. Зокрема, цей агент працював у суді, згодом – в одному з Департаментів Адміністрації колишнього президента, а після того – навіть служив у війську. Ворожі спецслужби також оплачували йому навчання і поїздки за кордон», – повідомляє СБУ.

На відео він розповідає, що працював в департаменті зовнішньої політики і європейської інтеграції Адміністрації президента, де йому вдалося «отримати інформацію серйозного характеру».

Зазначається, що окрім таємної інформації зрадник збирав компрометуючі дані про посадовців різного рівня та їх родичів – це мало стати важелями для їх подальшого вербування російськими спецслужбами.

Він повідомив, що служив і в Збройних силах України, де збирав дані.

«З початком широкомасштабного вторгнення в Україну російська розвідка поставила перед агентом нові завдання – збирати інформацію про силові структури, відомості про новітні зразки зброї та військової техніки», – повідомляє СБУ.

В ході розробленої спецоперації співробітники Харківського управління СБУ перехопили канал зв’язку агента, встановили місце його перебування та схопили зрадника на Донеччині.

В повідомленні сказано, що під час допиту агент детально розповів про те, які вказівки він отримував від ворога та надав інформацію про осіб, що цікавили росіян, а також персональні дані відомих йому членів агентурної мережі рф в Україні. Наразі з ним проводяться відповідні заходи для встановлення всього ланцюжку державних зрадників та колаборантів, які працюють на ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів