Поділитись:

Вимушених переселенців забезпечать новими квартирами, – Кирило Тимошенко

Понеділок, 11 квітня 2022, 18:40
Вимушених переселенців забезпечать новими квартирами, – Кирило Тимошенко

В десяти областях України у найближчі три місяці збудують нові домівки для вимушених переселенців. Це будуть однокімнатні, двокімнатні й навіть трикімнатні квартири.

Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко розповів в інтерв’ю Forbes, інформує ТСН.

«Ми побудуємо для них не якісь модульні тимчасові споруди, а нормальні домівки в десяти регіонах. Люди не повинні жити в спортзалах або школах. Ми вибрали проєкти, які можна втілити за три місяці. Це будуть саме квартири – в більшості двокімнатні, але й однокімнатні і трикімнатні. Після того, як ми відновимо домівки переселенців у містах, де вони жили до війни, – вони переїдуть, а ці квартири будуть віддані військовим і всім іншим, хто стояв у чергах», – розповів Тимошенко.

За його словами, потрібно побудувати декілька десятків тисяч квартир. Також він додав, що в Україні є багато майже готових житлових будинків, які не введені в експлуатацію. У найближчий місяць держава почне їх викуповувати й надавати переселенцям. 

«Першочергово їх отримають ті, хто не може знайти собі домівку чи проживає в спортивних залах, школах. Очільники областей складають списки тих, кого потрібно переселяти найперше», – сказав Тимошенко.

Нагадаємо: мер Дніпра Борис Філатов рекомендував жінкам, дітям та літнім людям евакуюватися з міста у зв'язку із загостренням на Донбасі. Звернення також стосується тих, хто не працює на підприємствах критичної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів