Поділитись:

московські терористи захопили 18 моряків із ліберійського судна

Понеділок, 11 квітня 2022, 19:19
московські терористи захопили 18 моряків із ліберійського судна

російські загарбники в Маріуполі захопили у полон екіпаж вантажного судна SMARTA під прапором Ліберії. Моряків вивезли у невідомому напрямку.

Про це в фейсбуці повідомляє Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«На території Маріупольського морського торгівельного порту, військовими Російської Федерації були захоплені та вивезені в невідомому напрямку члени екіпажу судна SMARTA під прапором Ліберії, та дружина капітана судна, яка в той час перебувала на борту. За попередніми даними їх було вивезено у напрямку тимчасово окупованого Донецька», – сказано в повідомленні.

Зазначається, що 18 осіб екіпажу є громадянами України, 1 – громадянин Єгипту. Зв’язку з екіпажем немає. Перед захопленням моряків російські війська обстрілювали судно.

Повідомляється, що суховантаж зайшов у порт Маріуполя 21 лютого і далі мав прямувати до Туреччини, проте через активну російську військову агресію він не отримав дозвіл на вихід у море і залишився пришвартованим до 18-го причалу Маріупольського порту.

«Такими діями рф порушує право на життя і на свободу, особисту недоторканість, гарантовані статтями 3 та 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року та право на свободу пересування, гарантовано статтею 2 Протоколу N4 до Конвенції. Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до московського механізму, врахувати ці факти порушення РФ прав людини в Україні», – наголосила Денісова. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів