Поділитись:

На окупованих територіях загарбники змушують дітей ходити до школи, – Денісова

Понеділок, 11 квітня 2022, 12:27
На окупованих територіях загарбники змушують дітей ходити до школи, – Денісова

На тимчасово окупованій території України, у районах на межі ведення бойових дій, російські окупанти змушують дітей ходити до школи.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, пише УНН.

Під час моніторингу соціальних мереж окупаційної влади була виявлена інформація, що у тимчасово захопленому місті Волноваха Донецької області з 11 квітня 2022 року російські окупанти змушують дітей йти до навчальних закладів.

Ймовірно, такі дії окупантів спрямовані на ускладнення операції з майбутнього звільнення міста Збройними силами України та для можливих провокацій з жертвами заради дискредитації та звинувачення української сторони.

Денісова зазначила, що росія ставить під загрозу право на життя дітей, яке гарантоване Конвенцією ООН про права дитини та Женевською конвенцією 1949 року про захист мирного населення під час війни.

У такому разі діти фактично стануть заручниками та живим щитом для військ російського агресора.

Статтею 38 Конвенції ООН про права дитини визначено, що згідно зі своїми зобов'язаннями за міжнародним гуманітарним правом, пов'язаним із захистом цивільного населення під час збройних конфліктів, держави-учасниці зобов'язані вживати всіх можливих заходів для забезпечення захисту дітей, яких зачіпає збройний конфлікт, та догляду за ними.

«Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до московського механізму, врахувати ці факти воєнних злочинів та порушення прав дітей рф в Україні», – наголосила омбудсмен.

Нагадаємо: дитсадки на Волині залишаються на вимушених канікулах

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів