Поділитись:

12 квітня путін «душитиме» лукашенка, щоб той напав на Волинському напрямку (відео)

Понеділок, 11 квітня 2022, 07:40
12 квітня путін «душитиме» лукашенка, щоб той напав на Волинському напрямку (відео)

12 квітня призначена зустріч путіна й лукашенка, відтак під час цієї зустрічі може вирішитися, чи піде Білорусь на Волинському напрямку.

Про це в ефірі 24 телеканалу розповів військовий експерт Олег Жданов.

«Я думаю, що путін буде душити лукашенка, щоб той розпочав теж наступ саме в цей час на Волинському напрямку. Для путіна це важливо  – це найбільший резерв, який є у російської федерації – збройні сили білорусі, які, за нашими оцінками, можуть виставити близько 20 тисяч військовослужбовців. Це не критично для нас, але це буде проблема. І воювати на два фронти буде набагато важче», – пояснив він. 

Зі слів експерта, загроза Києву і Харкову може виникнути тільки в тому випадку, якщо окупанти будуть мати успіх на Донбасі. Тоді, якщо вони прорвуть оборону, то далі підуть на Північ, на Київ, а потім повернуться на Схід.

«Я думаю, лукашенко буде петляти до останнього. Справа в тому, що, віддавши наказ, він стає завадою для путіна на шляху створення союзної держави. Там побудована єдина система військового управління, яка відпрацьована в ході навчань. Від лукашенка потрібне політичне рішення щодо введення білоруських військ в Україну, якщо він це зробить, то далі він тільки заважатиме путіну. І питання його усунення стане питанням часу», – наголосив Жданов. 

Нагадаємо: раніше Олег Жданов вже попереджав про готовність білоруський військ піти війною на Україну. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів