Уряд створив групу для допомоги українцям, які виїхали за кордон через війну

Понеділок, 11 квітня 2022, 07:48

Кабінет міністрів утворив робочу групу щодо захисту прав і свобод українців, які виїхали за кордон через повномасштабне вторгнення росії.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

«Настав час для довгострокової транскордонної політики з ЄС щодо захисту прав українців у державах-членах та програми репатріації до України після стабілізації ситуації», – сказала міністерка соціальної політики Марину Марина Лазебна.

Зазначається, що група працюватиме із за стосунком «Дія» у процесі здійснення соціальних, компенсаційних та інших виплат, домагатиметься скасування плати за роумінг при використанні мобільного зв'язку за кордоном; забезпечуватиме цифровий консульський облік українців за кордоном.

Також група працюватиме над наданням освітніх послуг українською мовою; посиленням механізмів захисту від торгівлі людьми; створенням можливостей для отримання або підтвердження необхідної документації; налагодження співпраці між правоохоронцями, органами соціального захисту та міграції України з відповідними органами в ЄС тощо.

«Вони (українці) потребують консульської та гуманітарної підтримки, забезпечення житлом, вирішення всього комплексу питань, пов'язаних із соціальним захистом, доступом до медицини, освіти, а також можливості працевлаштування», – додала віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: