Поділитись:

На Волині тероборона контролюватиме пожежну безпеку в громадах

Субота, 09 квітня 2022, 18:38
На Волині тероборона контролюватиме пожежну безпеку в громадах

На Волині добровольчі формування територіальної оборони наглядатимуть за пожежною ситуацією в громадах.

Таке рішення ухвалили члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, інформує «Суспільне» з посиланням на Волинську ОВА.

Зокрема добровольці будуть наглядати за сільськогосподарськими угіддями та природними екосистемами. В разі виявлення вогню – кликатимуть лісівників та рятувальників.

«За можливості самостійно будуть вживати заходів щодо гасіння до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів», – йдеться в повідомленні.

Також комісія ТЕБ та НС доручила органам влади у громадах ліквідувати стихійні сміттєзвалища, зокрема ті, що розташовані у лісових масивах, лісосмугах, на сільськогосподарських угіддях, торфовищах і прилеглих до них територіях. Крім того, місцева влада має організувати рейди і патрулювання найбільш пожежонебезпечних ділянок.

Щоб запобігти пожежам в екосистемах в адміністрації також прийняли рішення про заборону розводити багаття у лісових масивах і рекреаційних зонах, крім спеціально облаштованих для цього зон.

Нагадаємо: днями Кабінет міністрів України ​​розширив перелік зброї, яку можуть застосовувати члени добровольчих формувань територіальних громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів